Tăriceanu: Superputerea formată din „binomul DNA-SRI”, scăpată de sub control

Călin Popescu Tăriceanu susţine că în România s-a produs un puternic dezechilibru între puterile statului, cauzat de apariţia unei „superputeri” formată din „binomul DNA-SRI”, iar responsabil pentru această situaţie este Traian Băsescu.

1970 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Superputerea formată din „binomul DNA-SRI”, scăpată de sub control

Tăriceanu: Superputerea formată din „binomul DNA-SRI”, scăpată de sub control

Afirmaţiile recente ale fostului preşedinte Traian Băsescu, potrivit cărora serviciile "te pot compromite, te pot ajuta să ai un dosar, dar nu să meargă la abordări de tip mafiot", vin să confirme acest fapt, a afirmat Tăriceanu, joi, la Craiova.

„Vreau să subliniez gravitatea acestor afirmaţii ale fostului preşedinte pentru că el vorbeşte în cunoştinţă de cauză. Pentru că zece ani a condus şi parchetele şi serviciile. Dacă ăsta este statul de drept pe care l-a pus pe picioare, în care cei la care face referire te pot compromite sau îţi pot face dosare penale, atunci este clar că ceea ce spun eu de multă vreme, că în România s-a născut o superputere, o supraputere formată din binomul DNA-SRI care este scăpată de sub orice control civil şi ajunge să facă abuz de putere prin coruperea pe care ţi-o dă puterea necontrolată, înseamnă că lucrurile sunt grave şi că am dreptate. (...) Suntem într-o fază în care echilibrul puterilor în stat este dereglat. Avem în momentul de faţă un Parlament care nu e capabil să-şi exercite funcţia esenţială, nici de dezbatere, nici legislativă, nici de control asupra diferitelor instituţii. Avem o componentă a puterii judecătoreşti care lucrează foarte bine într-o frăţie extraordinară cu serviciile, după mărturisirea celor din servicii. (...) Ăsta este modelul Putin şi, din păcate, avem un preşedinte care este spectator la toată această chestiune”, a precizat şeful Senatului.

Acesta a declarat că responsabil pentru această situaţie este fostul preşedinte Traian Băsescu care „a vrut să aibă controlul asupra unor instituţii de forţă care să îi servească în consolidarea prizei politice proprii şi a poziţiei lui de principal arbitru şi decident în politică”. Ulterior, a afirmat Tăriceanu, Băsescu a scăpat lucrurile de sub control.

„După plecarea lui Băsescu de la putere, toţi băieţii ăştia s-au simţit complet descătuşaţi, nu mai aveau nici măcar eventual un stăpân pe undeva. Ei sunt cei care azi iau şi decizii politice şi au declanşat vânătorile, perturbarea democratică care se produce în alegerile de astăzi cine o face?", a mai precizat preşedintele Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici