Tăriceanu va apela la justiţie în scandalul Sterling

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a hotărât să facă apel la justiţie, cel târziu joi, în scandalul Sterling, întrucât nu este dispus să tolereze calomniile şi minciunile fostului secretar de stat Iulian Iancu şi ale premierului Emil Boc, pe acest subiect.

65 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu va apela la justiţie în scandalul Sterling

Tăriceanu va apela la justiţie în scandalul Sterling (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am hotărât să fac apel la justiţie, pentru că nu sunt dispus să tolerez calomniile şi minciunile unor oameni care ar trebui să se ocupe cu totul şi cu totul altceva, şi aici mă refer la secretarul de stat Iulian Iancu şi primul-ministru Boc", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

"Vreau să spun că toată această poveste este o minciună de cea mai joasă speţă", a mai spus liderul PNL.

Întrebat când va depune acţiunea în instanţă, fostul premier a menţionat că va face acest lucru cel târziu joi, menţionând că daunele nu vor fi simbolice, de "doar un leu".

"Mâine cel târziu voi depune acţiunea în instanţă. Voi face o acţiune civilă prin care voi cere instanţei să stabilească adevărul şi voi cere daune celor în cauză. Nu le cer din respect pentru instanţă doar un leu simbolic, pentru că problemele de imagine pe care mi le-au creat, colegilor, partidului în sine, nu sunt de valoare unui leu. Oamenii aceştia, Boc, trebuie să înţeleagă într-un stat de drept, trebuie să-şi măsoare cuvintele. Nu ne jucăm cu cuvintele", a spus Tăriceanu, anunţând că vor fi daţi în judecată "toţi cei care au făcut afirmaţii calomnioase pe cazul Sterling".

Iulian Iancu a fost secretar de stat în perioada 2000-2004 şi în prezent ocupă funcţia de preşedinte al comisiei de industrii din Camera Deputaţilor.

Preşedintele comisiei de industrii din Cameră, Iulian Iancu a solicitat, miercuri, Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi MFP motivaţiile care au stat la baza emiterii HG 1447 prin care este cedat firmei Sterling Resorces dreptul de împărţire a producţiei zăcămintelor din zona Pelican- Midia.

Iulian Iancu a declarat, la o conferinţă de presă, că a solicitat aceste date celor două instituţii deoarece există semne de întrebare referitoare la acest subiect.

Preşedintele comisiei de industrii a mai spus că, în funcţie de datele şi documentele pe care le va primi de la Ministerul Finanţelor şi de la ANRM pe aceastã temă, comisia va decide dacă este nevoie de a solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă.

Ordonanţa de urgenţă în baza căreia acordul dintre Agenţia Naţională de Resurse Minerale şi compania Sterling pentru platformele din Marea Neagră a fost transformat din unul de explorare într-un acord de concesiune este încă la Parlament şi poate fi respinsă, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la o dezbatere publică pe tema IMM-urilor.

El a cerut parlamentarilor să trateze "cu maximă responsabilitate" dezbaterile asupra acestei ordonanţe care a permis transformarea din punct de vedere legal a contractului încheiat în 1992 într-un contract de acord petrolier.

"A fost o acţiune premediată a Guvernului Tăriceanu. Din 2007, şi-a pregătit mişcarea din 2008, pe final de mandat, pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz", a spus Boc.

Citeşte şi:

Corpul de Control al Guvernului verifică instituţiile implicate în acordurile cu Sterling

Petrom şi Sterling au concesionat perimetre care se suprapun ariei din disputa cu Ucraina

ANRM a publicat pe site actul adiţional al contractului cu Sterling

Boc a desecretizat actul adiţional cu Sterling

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici