Tentativă de înlăturare a Guvernului în Parlament. Apel lansat către liderii Opoziţiei pentru depunerea unei moţiuni de cenzură

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a trimis luni o scrisoare deschisă către liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, în care îi îndeamnă să accepte să depună împreună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, amintind de „mineriada din 10 august”.

1522 afișări
Imaginea articolului Tentativă de înlăturare a Guvernului în Parlament. Apel lansat către liderii Opoziţiei pentru depunerea unei moţiuni de cenzură

Apel către liderii Opoziţiei pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului

„Mineriada din 10 august şi modul catastrofal în care Guvernul Dăncilă a gestionat criza pestei porcine sunt, pe lângă multe altele, motive mai mult decât suficiente pentru a scoate din Palatul Victoria cel mai prost cabinet de miniştri. Am redactat, în acest sens, o moţiune de cenzură pe care am prezentat-o public. (...) Fac apel la domniile voastre spre a strânge rândurile şi a depune, împreună, în numele întregii opoziţii, o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern condus de un om care nu are decât un singur plan: să distrugă totul pentru propria salvare! Acum este momentul cel mai potrivit. Mâine va fi prea târziu! România are nevoie de un alt Guvern. Romanii aşteaptă acţiune, nu justificări!”, a declarat liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, într-o postare luni pe Facebook.

Acesta a susţinut în scisoarea deschisă că acceptă faptul că liderii Opoziţiei nu au vrut să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de PMP.

„Pot accepta faptul că nu aţi dorit să o semnaţi, fiind iniţiată de PMP, deşi noi am susţinut fără rezerve toate demersurile opoziţiei din ultimii doi. Şi atunci când PNL a iniţiat moţiuni împotriva guvernelor conduse de Dragnea, şi atunci când USR a fost iniţiator.(..) Dincolo de orice calcule politice însă, discutăm despre România şi despre destinele a milioane de români, umiliţi zi de zi prin acţiuni iresponsabile ale instituţiilor statului. Acestea, orbite de lupte şi interese politice diverse, au ajuns să acţioneze împotriva propriilor cetăţeni, aşa cum a făcut Ministerul de Interne prin plângerea penală total absurdă a Jandarmeriei Române, acuzând o lovitură de stat”, a adăugat Tomac.

Preşedintele PMP anunţa, în urmă cu o săptămână, că nu va fi depusă nicio moţiune de cenzură împotriva Guvernului în actuala sesiune parlamentară, pentru că nimeni din opoziţie nu semnase până la acel moment textul moţiunii de cenzură.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici