Timmermans discută, joi, la Ruse, cu cetăţeni români şi bulgari despre Schengen şi stat de drept

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, va discuta, joi, la Ruse, cu 750 de cetăţeni români şi bulgari, despre statul de drept, spaţiul Schengen, integrarea romilor, moneda unică sau fondurile europene. La discuţie vor lua parte preşedintele bulgar Rosen Plevneliev şi ministrul Robert Cazanciuc.

249 afișări
Imaginea articolului Timmermans discută, joi, la Ruse, cu cetăţeni români şi bulgari despre Schengen şi stat de drept

Timmermans discută, joi, la Ruse, cu cetăţeni români şi bulgari despre Schengen şi stat de drept (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, prim-vicepreşedintele Frans Timmermans va avea un schimb de opinii cu 750 de cetăţeni bulgari şi români în cadrul unui dialog transfrontalier cu cetăţenii organizat la Ruse, la dialog participând şi preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, şi ministrul român al Justiţiei, Robert Cazanciuc.

"Nu este niciun secret faptul că mulţi cetăţeni din statele membre nu înţeleg ce se întâmplă la Bruxelles şi au sentimentul că părerea lor nu este luată în considerare. Dialogurile de acest fel reprezintă pentru cetăţeni o oportunitate deosebită de a-şi exprima părerile, iar pentru noi o ocazie să înţelegem mai bine ce trebuie făcut pentru ca viaţa lor de zi cu zi să fie mai bună. Aştept cu nerăbdare să aflu opiniile cetăţenilor bulgari şi români şi să dezbatem ideile acestora pentru o mai bună funcţionare a Uniunii", a declarat Timmermans, citat în comunicat.

"În cadrul schimbului de opinii cu cetăţenii din cele două ţări, prim-vicepreşedintele CE va aborda o gamă largă de subiecte în care politicile UE au un impact direct asupra vieţii cetăţenilor. Printre subiectele care urmează să fie abordate se numără fondurile UE, Planul de investiţii pentru Europa, moneda unică şi mecanismul unic de supraveghere bancară, statul de drept, spaţiul Schengen şi integrarea romilor", potrivit sursei citate.

Cetăţenii pot participa personal la dezbatere, înscriindu-se în prealabil, sau pot transmite comentarii online în timpul evenimentului pe site-ul: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/index_ro.htm.

Tot joi, Frans Timmermans se va întâlni cu premierul bulgar, Boiko Borisov, cu vicepremierul şi ministrul de Interne, Rumyana Bachvarova, şi cu ministrul Justiţiei, Hristo Ivanov.

După vizita în Bulgaria, oficialul european se va afla, vineri, la Bucureşti, pentru întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României.

Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanţi ai organismelor judiciare şi ai organizaţiilor care participă la discuţiile privind Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici