Titus Corlăţean participă luni la reuniunea CAE privind situaţia din Ucraina

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, participă luni, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, dedicată situaţiei din Ucraina, potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX.

104 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean participă luni la reuniunea CAE privind situaţia din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean (Imagine: Tiberiu Crişan/Mediafax Foto)

În cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului Afaceri Externe, miniştrii de externe ai UE vor analiza ultimele evoluţii din Ucraina, cu accent pe situaţia din peninsula Crimeea, precum şi modalităţile de acţiune ale UE în acest context.

Conform MAE, şeful diplomaţiei române va exprima profunda preocupare faţă actuala situaţie şi va sublinia necesitatea respectării cadrului juridic internaţional.

Totodată, Corlăţean va reitera "imperativul asigurării stabilităţii, securităţii, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, cu respectarea deplină a drepturilor tuturor cetăţenilor săi".

Ministrul român va pleda în favoarea "unei implicări active, consistente şi unitare" a UE în Ucraina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici