Toader va participa la CEx Naţional PSD: Am fost invitat. Toate dezbaterile au argumentare juridică/ Ce spune despre reprezentarea Guvernului la CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că va participa la şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD de duminică, subliniind că nu ştie dacă se va discuta despre un proiect privind aministia şi graţierea, însă dezbaterile la care el este chemat vizează chestiuni juridice.

396 afișări
Imaginea articolului Toader va participa la CEx Naţional PSD: Am fost invitat. Toate dezbaterile au argumentare juridică/ Ce spune despre reprezentarea Guvernului la CCR

Tudorel Toader va participa la CEx Naţional PSD: Am fost invitat. Toate dezbaterile au argumentare juridică

„Da, am fost invitat. Da, voi participa. Toate dezbaterile (la care este chemat, n.r.) au şi o dezlegare şi o argumentare juridică. Nu ştiu (dacă se va discuta despre aministie şi graţiere, n.r.). (...) Acum înţeleg că sunt mai multe şedinţe. Eu, la cea de la ora 16:00”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Secretar general interimar al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că şedinţa Consiliul Naţional al partidului va avea loc, duminică, la Palatul Parlamentului începând cu ora 16.00.

"La Consiliul Naţional se va constitui din nou CN al partidului cu membrii după noul statut al partidului, va fi ales preşedintele Consiliului Naţional prin vot, conform procedurilor şi se vor constitui departamentele de specialitate ale partidului la nivel naţional şi alegerea coordonatorilor departamentelor", a afirmat Codrin Ştefănescu, joi pentru MEDIAFAX.

Totodată, surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD va avea loc tot duminică, posibil înaintea celei a Consiliului Naţional, la ora 15.00.

Toader spune că n-a fost invitat să reprezinte Guvernul la CCR: Dacă voi fi invitat, voi da curs

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, vineri, că nu a fost invitat să susţină punctul de vedere al Guvernului la şedinţa CCR de pe 19 decembrie, când se va discuta sesizarea pe conflictul referitor la remanierea guvernamentală, precizând însă că va merge dacă i se va cere.

"Nu am primit o astfel de solicitare până în momentul de faţă. Dacă voi solicitat, voi da curs şi voi reprezenta Guvernul, dacă nu, va merge altcineva", a declarat Tudorel Toader.

Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate, pe 19 decembrie, sesizarea conflictului juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis de către premierul Viorica Dăncilă, au declarat surse din instituţie, joi, pentru MEDIAFAX. În şedinţa din 19 decembrie părţile implicate în conflict vor susţine punctele de vedere. De asemenea, Curtea Constituţională a stabilit, vineri, ca până pe 13 decembrie, părţile trebuie să transmită opiniile, în urma sesizării unul conflict juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis de către premierul Viorica Dăncilă, au spus sursele pentru MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona "blocajul" pe care l-a creat preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici