Tobă: Concurenţa mare la ocuparea de posturi de poliţist arată atractivitatea acestor posturi

Ministrul de Interne, Petru Tobă, consideră că marea concurenţă înregistrată la concursul pentru ocuparea posturilor de poliţişti din sursă externă sau prin reîncadrare este garanţia că aceste locuri de muncă sunt atractive atât prin remuneraţie, cât şi prin autoritatea dată de funcţia publică.

2044 afișări
Imaginea articolului Tobă: Concurenţa mare la ocuparea de posturi de poliţist arată atractivitatea acestor posturi

Tobă: Concurenţa mare la ocuparea de posturi de poliţist arată atractivitatea acestor posturi (Imagine Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit răspunsului dat de Tobă unei întrebări adresate de deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan, care îi solicita ministrului să spună cum vor fi stimulaţi noii angajaţi ai Poliţiei Române să ocupe posturi în mediul rural, unde condiţiile de lucru sunt net inferioare, postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, marea concurenţă la concursul de angajări arată că locurile de muncă din mediul rural sunt atractive, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Numărul mare de candidaţi înscrişi la concursul organizat pentru ocuparea posturilor prin recrutare din sursă externă/reîncadrare ca poliţist, care au fost consiliaţi cu privire la faptul că îşi vor desfăşura activitatea în mediul rural pentru o perioadă de cel puţin trei ani, constituie garanţia asumării condiţiilor înregistrate în prezent şi atractivităţii locurilor de muncă, atât din punctul de vedere al remunerării, cât şi al autorităţii impuse de exerciţiul funcţiei publice cu statut special”, susţine ministrul.

Totodată, el evidenţiază faptul că legislaţia privind statutul poliţistului creează o diferenţiere sub aspectul modificării raporturilor de serviciu între personalul încadrat direct, din sursă externă, şi personalul care termină o instituţie a MAI, doar pentru prima categorie fiind instituită obligaţia de a nu fi mutat, delegat, detaşat sau transferat timp de trei ani de la numirea în funcţie.

Ministrul adaugă că, în urma acestui concurs, în judeţul Suceava au fost repartizate 55 de posturi şi că nu va mai fi niciun post de poliţie care să aibă mai puţin de doi angajaţi.

Poliţia Română a început, de la 1 aprilie, prin intermediul inspectoratelor judeţene de Poliţie şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), procedura de angajare a 1.900 de agenţi de ordine publică, dintre care 46 de posturi prin reîncadrare, iar restul din sursă externă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici