Tomac: Am solicitat cel mai mic apartament posibil de la RA-APPS

Deputatul PDL pentru Diaspora, Eugen Tomac, fost consilier de stat la Palatul Cotroceni şi secretar de stat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu a ocupat nicio zi ilegal locuinţa RA-APPS de 71 mp şi că a solicitat de la început Regiei cel mai mic apartament posibil.

340 afișări
Imaginea articolului Tomac: Am solicitat cel mai mic apartament posibil de la RA-APPS

Eugen Tomac (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Nu am stat nicio zi ilegal în acel spaţiu, pentru care am avut bază legală ca fost secretar de stat şi consilier de stat", a spus Tomac, arătând că a notificat RA-APPS pe 7 ianuarie a.c. asupra părăsirii locuinţei, după ce pe 21 decembrie a depus jurământul de deputat.

De asemenea, el a arătat că în februarie 2010, când era secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a solicitat RA-APPS cel mai mic apartament pe care îl avea Regia disponibil la acel moment.

"Am solicitat locuinţa de serviciu la un an după ce am fost numit secretar de stat. Sunt demnitarul cu cel mai mic spaţiu de pe listă, nu a fost vorba de o vilă sau o locuinţă de lux", a susţinut Tomac, căruia DRP şi Administraţia Prezidenţială i-au asigurat plata chiriei lunare de 557 lei pentru apartamentul central cu trei camere de 71 mp, în Strada Edgar Quinet, din zona Piaţa Universităţii.

Deputatul PDL a mai arătat că nu mai locuieşte în apartamentul RA-APPS, că s-a mutat înainte de termenul legal de 30 de zile, el optând pentru închirierea unei locuinţe particulare în baremul de 4.000 de lei stabilit pentru parlamentari.

Guvernul a prezentat miercuri lista chiriaşilor RA-APPS, inclusiv categoria persoanelor fizice "care nu mai sunt îndreptăţite să deţină locuinţă de serviciu", pe care figurează, printre alţii, Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici