Tomac: Plătim cu cardul de pe telefon sau internet, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic

  • PMP va milita pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, crearea a peste 1000 de creşe şi grădiniţe, dar şi pentru introducerea votului electronic
  • Tomac: „Plătim cu cardul de pe telefon sau să plătim pe internet oriunde, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic. Va trebui să ne adaptăm”.
327 afișări
Imaginea articolului Tomac: Plătim cu cardul de pe telefon sau internet, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic

„Nu există niciun dubiu că singura soluţie pentru a rezolva criza din sănătate, pentru a nu mai avea situaţii similare precum cea de la Neamţ, e să adoptăm de urgenţă legea privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate propusă de PMP, elaborată de cei mai buni specialişti. Avem nevoie de o reformă rapidă. PMP va răspunde oricărei socilitări de dialog pentru a găsi un consens. (...) Avem un sistem de Sănătate prăbuşit”, spune Eugen Tomac.

El apreciază că este nevoie de un audit al sistemului de sănătate şi de depolitizarea numirilor din sistemul public de Sănătate.

PMP mai propune construirea a minium 1000 de grădiniţe şi creşe, „un proiect promis de toate guvernele, dar abandonat”, precum şi luarea de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar.

„Reforma instituţională - suntem singurul partid care a propus şi vom face, vom participa la o majoritate guvernamentală doar în sit în care partidele vor fi de acord să votăm legea pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Este esenţial să respectăm ceea ce au decis românii prin referendum. Vom milita pentru o reformă electorală necesară prin introducerea votului electronic sau prin corespondenţă- putem plăti cu cardul de pe telefon sau să plătim pe internet oriunde, dar nu avem încredere să ne dăm votul electronic. Pare absurd, dar aşa se întâmplă. Va trebui să ne adaptăm vremurilor prin care trecem”, adaugă liderul PMP.

Tomac mai spune că, în viziunea formaţiunii, Avocatul Poporului trebuie să fie ales de cetăţeni, pentru că „este esenţial ca această instituţie să fie depolitizată”.

PMP mai propune depolitizarea CCR, promovarea unei legi anti-clan, eliminarea pensiilor speciale, precum şi înfiinţarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici