Fost coleg: Traian Băsescu a fost declarat "inapt medical" în timpul facultăţii - VIDEO

Un fost coleg al preşedintelui Traian Băsescu care a participat la întâlnirea de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, a spus, sâmbătă, că în 1973 şeful statului a fost declarat "inapt medical" din cauza "uşoarei deviaţii de la ochi", dar situaţia şcolară "foarte bună" l-a ajutat.

1563 afișări
Imaginea articolului Fost coleg: Traian Băsescu a fost declarat "inapt medical" în timpul facultăţii - VIDEO

Traian Băsescu a fost declarat "inapt medical" în timpul facultăţii - fost coleg (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Fostul coleg al preşedintelui a povestit că în toamna anului 1973 când Institutul de Marină Civilă s-a transformat în Institut de Marină Militară, studenţii au fost investigaţi medical, iar Traian Băsescu a primit încadrarea "inapt medical".

"Se deplasase conform rigorilor la Spitalul Militar pentru evaluare şi un medic celebru de la acea vreme, la care nu se ajungea aşa uşor, în plic, îi oferă încadrarea - inapt medical. Deplasându-se la biroul comandantului, domnul amiral Ilie Ştefan, acesta îl cheamă pe medicul şef al unităţii: «Ce facem? Domnul Traian Băsescu este integralist, are o situaţie şcolară foarte bună» şi domnul amiral a dat soluţia: «Rupem plicul»", a spus fostul coleg.

Acesta a precizat că şeful statului ar fi primit încadrarea "din cauza uşoarei deviaţii de la ochi".

"Dânsul spunea că a primit-o din cauza acestei uşoare, să spun, deviaţii în zona ochiului", a mai spus fostul coleg al preşedintelui.

De asemenea, fostul coleg a precizat că la întâlnirea de sâmbătă Traian Băsescu a reamintit acest lucru cu recunoştinţă.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici