Traian Băsescu, aşteptat să se adreseze Parlamentului marţi, la ora 15.00

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat să se adreseze Parlamentului, marţi, la ora 15.00, au decis birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

13 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, aşteptat să se adreseze Parlamentului marţi, la ora 15.00

Traian Băsescu, aşteptat să se adreseze Parlamentului marţi, la ora 15.00 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată marţi dimineaţă de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, cu 11 voturi "pentru" şi 8 voturi "împotrivă".

"La solicitarea preşedintelui, astăzi (marţi - n.r.), la ora 15.00, va avea loc şedinţa comună a Parlamentului, în care preşedintele se va adresa plenului. Noi nu participăm la această şedinţă, preşedintele de mult nu mai e preşedintele tuturor românilor. Probabil vrea să se adreseze din nou coaliţiei pe care o patronează şi grupurilor de presiune care sprijină această coaliţie", a declarat liderul deputatţilor PSD, Mircea Duşa.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a propus, conform unor surse participante la şedinţă, ca preşedintele Băsescu să se adreseze plenului miercuri, la ora 13.00, după finalizarea şedinţelor comisiilor permanente, susţinând că propunerea este în "sens practic, fără alte conotaţii".

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a avansat ziua de marţi, de la ora 14.00.

Înainte de începerea şedinţei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului la intrările în Palatul Parlamentului se aflau dispozitive ale Jandarmeriei.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare conducerilor celor două Camere ale Parlamentului în care menţionează că doreşte să adreseze un mesaj Legislativului pe probleme de politică internă, solicitând ca o şedinţă a plenului reunit să fie stabilită cât mai rapid, chiar şi marţi.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru menţiona că scrisoarea preşedintelui în acest sens a fost primită luni la prânz.

Chelaru a spus că şeful statului arată în scrisoare că doreşte să adreseze Parlamentului un mesaj pe teme de politică internă şi solicită ca o şedinţă a plenului reunit să aibă loc cât mai rapid, chiar şi marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici