Tudose: Nu vom lua un leu de la FMI

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, că România nu se va împrumuta ”un leu” de la FMI, acuzând prognozele eronate ale specialiştilor Fondului de până acum.

312 afișări
Imaginea articolului Tudose: Nu vom lua un leu de la FMI

Tudose: Nu vom lua un leu de la FMI

”În niciun caz (nu pregătim un împrumut de la FMI- n.r.). Le-am spus-o şi lor, fiindcă la ce prognoze au făcut şi la cum s-au purtat cu noi, cred că ar trebui să fim într-o disperare la care nici să nu ne mai folosească dacă luăm bani de la ei. Nu vom lua un leu de la FMI”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

El a mai spus că sunt alte instrumente, dacă va fi nevoie de finanţare.

”Au ieşit senini şi au spus «ştiţi, noi am cam greşit un pic». Cam mult au greşit, fiindcă au stricat viaţa unei ţări şi a oamenilor într-un mod dezastruos. Acum au greşit o prognoză, au greşit-o pe a doua. Eu mi-am făcut datoria să îi chem şi să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc cu ei, nici măcar în vizite de curtoazie dacă o greşesc şi pe a treia. Au devenit un pic mai prudenţi. Eu nu vorbesc de FMI ca structură, dar oamenii care au venit aici... Nu ştiu care e baza de selecţie, dar nu prea le iese”, a fost reproşul premierului la adresa FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici