Turcan acuză PSD că a promis majorarea pensiilor doar în scop electoral

  • Vicepremierul României spune că PSD a folosit drept ”momeală electorală” majorarea punctului de pensie
  • Turcan: Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă
  • Turcan consideră că majorarea punctului de pensie trebuie făcută raportat la inflaţie şi la venitul mediu brut
513 afișări
Imaginea articolului Turcan acuză PSD că a promis majorarea pensiilor doar în scop electoral

Turcan acuză PSD că a promis majorarea pensiilor doar în scop electoral

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, luni, într-o emisiune la postul public de televziune, că politica de majorare a pensiilor trebuie să fie predictibilă.

„În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. Aplicăm legea în vigoare. PSD a folosit ca momeală electorală majorarea punctului de pensie. Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensii astfel încât (...) să nu se mai ajungă la discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate”, a declarat Raluca Turcan, la TVR.

Potrivit vicepremierului, majorarea punctului de pensie ar trebui făcută la început de an, raportat la inflaţie şi la venitul mediu brut.

Pensiile urmează să fie majorate cu 40 de procente de la 1 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici