Turcan: Foarte mulţi din PDL ar putea striga "revanşă". Nu trebuie să fie un război cu sânge pe pereţi

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan spune că îşi doreşte ca în partid competiţia "să nu fie un război cu sânge pe pereţi", susţinând că ar fi "cea mai mare greşeală a PDL" şi că foarte mulţi ar fi în situaţia să strige "revanşă", dar nu întotdeauna cei care strigă acest lucru sunt cei merituoşi.

411 afișări
Imaginea articolului Turcan: Foarte mulţi din PDL ar putea striga "revanşă". Nu trebuie să fie un război cu sânge pe pereţi

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, cine crede că are cele mai mari şanse să conducă PDL, Turcan a spus că nu ştie cine va candida, dar că această competiţie nu ar trebui să fie "un război cu sânge pe pereţi".

"Nu ştiu cine va candida. Nu ştiu ce fel de competiţie va fi. Eu îmi doresc un singur lucru: ca în această competiţie internă să nu fie un război, cum spuneau unii, cu sânge pe pereţi. Ar fi cea mai mare greşeală pe care ar putea să o facă PDL. În acelaşi timp nu vreau să fie o competiţie a intereselor personale, vreau să fie o competiţie a intereselor pentru partid. Sunt o mare susţinătoare a intereselor temeinice, şi nu heirupiste şi emoţionale sau de orgolii a problemelor din PDL. Dacă vrem să strigăm «revanşă» e foarte uşor. Foarte mulţi dintre noi am fi în situaţia sau în punctul în care am putea să strigăm «revanşă», dar nu e bine pentru PDL pentru că nu întotdeauna cei care strigă «revanşă» sunt şi cei merituoşi", a spus Turcan.

Întrebată dacă va conta, la o viitoare convenţie a partidului, părerea lui Traian Băsescu, Turcan a spus că preşedintele încă nu s-a manifestat în acest sens.

"Până acum preşedintele Traian Băsescu nu s-a implicat în interiorul PDL, deci nu ştiu dacă o va face. Evident că, la convenţia trecută, preşedintele l-a susţinut în mod public pe Emil Boc. Nu ştiu dacă se va implica în acest moment", a spus deputatul de Sibiu.

Întrebată dacă este posibil ca PDL să fie condus de o femeie, Raluca Turcan a afirmat că nu se pune problema unor "discuţii sexiste", ci a performanţei şi a credibilităţii în interiorul, dar mai ales în exteriorul partidului.

"Cred că PDL trebuie condus de oameni cu performanţă, oameni care să strângă alţi oameni în jurul lor, indiferent dacă este vorba de o femeie sau de un bărbat. Aici nu cred că se pune problema unei discuţii sexiste. Cred că se pune problema performanţei şi credibilităţii politice şi nu neapărat în interiorul partidului, cât în exterior. Pentru că forţa unui partid vine din capacitatea lui de a se raporta la electorat, la cetăţeni", a declarat Raluca Turcan.

În ceea ce priveşte reacţia colegilor din partid care au avut poziţii publice în neconcordanţă cu interesul partidului, Raluca Turcan a spus că "momentul şi locul în care se plasează diferiţi colegi sunt alese de ei" şi că nu este adepta excluderii acestora din PDL.

"Niciodată nu am fost adepta eliminărilor din partid, ci am fost o susţinătoare a ocupării de fiecare a locului cel mai potrivit. Până la urmă, momentul şi locul în care se plasează diferiţi colegi de partid evident că sunt alese de ei şi nu pot eu să fac această selecţie, însă niciodată nu am fost adepta excluderii din PDL", a conchis Turcan.

În urma eşecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut în 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, când ar urma să se stabilească organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici