UDMR ar putea propune un proiect de modificare a legii electorale

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că Uniunea ar putea propune, în această toamnă, un proiect de modificare a legii electorale.

43 afișări
Imaginea articolului UDMR ar putea propune un proiect de modificare a legii electorale

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Marko Bela a spus că discuţiile referitoare la Parlamentul cu o singură cameră şi votul uninominal sunt "discuţii demagogice", pentru că el nu crede că este posibil ca în Parlamentul actual să se ajungă la o opinie majoritară în legătură cu aceste subiecte.

Din acest motiv, UDMR intenţionează să propună un proiect de modificare a legii electorale, în această toamnă.

"Nu cred în modificarea Constituţiei în următoarele luni. Votul uninominal este greşit, UDMR va propune modificarea legii, ca să fie un sistem proporţional transparent de votare şi de reprezentare, care să ducă la un Parlament mai bun decât cel din prezent, care este mai prost decât cele de dinainte. Şi nu vorbesc de noi, UDMR are grijă ca la orice ciclu electoral să trimită oameni pregătiţi. Este posibil să propunem, în această toamnă, un proiect de lege de modificare a legii electorale", a afirmat Marko.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) s-a întrunit, sâmbătă, la Târgu Mureş, urmând să decidă locul de desfăşurare a celui de-al zecelea Congres al UDMR, din februarie 2011.

Potrivit reprezentanţilor UDMR, pe ordinea de zi a Consiliului Reprezentanţilor Unionali - miniparlamentul din UDMR - se regăsesc raportul politic al preşedintelui formaţiunii, vicepremierul Marko Bela, şi luarea unor decizii organizatorice în legătură cu Congresul UDMR de la sfârşitul lunii februarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici