Udrea: Blaga sau Berceanu pot face faţă cu brio funcţiei de preşedinte al Senatului

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că Vasile Blaga sau Radu Berceanu pot să facă faţă cu brio funcţiei de preşedinte al Senatului, adăugând că decizia va fi luată în coaliţie.

166 afișări
Imaginea articolului Udrea: Blaga sau Berceanu pot face faţă cu brio funcţiei de preşedinte al Senatului

Elena Udrea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax foto)

"Fie domnul Blaga, fie domnul Berceanu, oricare din aceşti doi colegi vor putea putea face faţă cu brio acestei funcţii importante, a doua funcţie în stat. Rămâne ca decizia să se ia în interiorul coaliţiei", a declarat Elena Udrea, întrebată pe cine vede ea ca preşedinte al Senatului.

Întrebată cine este în acest moment al doilea om în stat, Udrea a răspuns că astăzi preşedinte interimar al Senatului este Petru Filip.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, plenul acestei Camere aprobând hotărârea de încetare a mandatului cu 112 voturi "pentru", 5 abţineri şi 2 voturi "împotrivă".

Ulterior, Petru Filip (PDL) a fost desemnat preşedinte interimar al Senatului până la alegerea unui nou preşedinte.

Luni dimineaţă, coaliţia urmează să discute despre desemnarea unui candidat comun la preşedinţia Senatului, în condiţiile în care PDL a susţinut că funcţia trebuie să îi revină, însă şi UDMR a evocat posibilitatea de a revendica postul.

Numele indicate până acum de către democrat-liberali pentru candidatura la şefia Senatului sunt Vasile Blaga, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Petru Filip şi Mihai Stănişoară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici