Udrea: Boc a fost indulgent; cartonaşul galben nu există în Statutul PDL, ci la meci

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că premierul Emil Boc a fost indulgent cu cei care vorbesc în afara partidului, că aceştia trebuie sancţionaţi, iar cartonaşul galben nu există în Statutul partidului, ci la meci.

22 afișări
Imaginea articolului Udrea: Boc a fost indulgent; cartonaşul galben nu există în Statutul PDL, ci la meci

Udrea: Boc a fost indulgent; cartonaşul galben nu există în Statutul PDL, ci la meci (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu vreau să mă refer la persoane, dar trebuie să existe disciplină de partid. Mai ales când partidul este la guvernare şi situaţia economică impune anumite măsuri şi aşa extrem de nepopulare. Cred că trebuie să existe o disciplină de partid. Faptul că nu au fost sancţionaţi de la început a adus ca toată lumea acum să vorbească în afara partidului şi nu în interiorul lui", a precizat Udrea, întrebată despre posibilitatea sancţionării celor care vorbesc în afara partidului, cum ar fi Cristian Preda sau Sever Voinescu.

Udrea a spus că există organisme de conducere ale partidului şi faptul că nu s-au luat măsuri din punct de vedere instituţional acum opt luni a dus la această situaţie în partid. Ea arătat că trebuie sancţionaţi cei care vorbesc în afara PDL, deoarece un partid "nu se ţine fără disciplină".

"Da, eu m-am aşteptat să-i văd sancţionaţi inclusiv pe cei care au votat împotriva Guvernului şi lucrul acesta nu s-a întâmplat. Deci, cred că un partid nu se ţine fără disciplină. Într-un partid în care orice opinie este acceptată, oricine poate să-şi spună punctul de vedere, să nu vii să-ţi spui punctul de vedere în partid, iar apoi să profiţi de atitudinea ostilă care există în afara lui şi să adaugi şi tu la criticile împotriva propriului partid, cred că nu este...", a afirmat Udrea.

Elena Udrea a apreciat că premierul Emil Boc a fost indulgent cu aceştia.

"Da, a fost indulgent (premierul Emil Boc - n.r.). A fost indulgent, şi dânsul recunoaşte acest lucru. Este preşedintele partidului, este cel de la care asteptăm să ia măsurile de a ordona acest partid. Şi, până la urmă, a avut întotdeauna susţinerea BPN pentru asta", a adăugat Elena Udrea.

Potrivit lui Udrea, va fi o discuţie în interiorul BPN pentru a se decide regulile care vor fi impuse în acest sens.

"Va fi o discuţie în interiorul BPN, în cadru formal, instituţionalizat, pentru că şi BPN a ajuns, aşa, o şedinţă la care oricine are drum pe aici intră şi participă. Va fi o discuţie la nivelul BPN şi vom decide ce reguli sau cum impunem regulile din acest moment, pentru că regulile există dintotdeauna în Statutul partidului", a precizat Udrea.

Ea a criticat şi faptul că şedinţa BPN a ajuns o reuniune la care participă şi oameni pe care nu i-a văzut niciodată.

"La această şedinţă vin toţi care doresc să participe, presupun că vor să se implice, dar este foarte greu să iei decizii importante pentru partid când de multe ori sunt acolo oameni pe care nu i-ai văzut niciodată", a adăugat Udrea.

Întrebată în legătură cu sancţiunea "cartonaşul galben" aplicată de Emil Boc lui Cristian Preda, Udrea a spus că în Statutul partidului nu există această sancţiune.

"Nu ştiu, în statut nu există sancţiunea cartonaşul galben. Există alte sancţiuni care sunt ceva mai credibile şi care aduc respectarea regulilor în urma lor. Aşa, cartonaşul galben poate la meci e important. În politică, mai puţin", a apreciat Udrea.

Ministrul Economiei, Adrian Videanu, a precizat că aceia care vorbesc în afara partidului ar trebui sancţionaţi prin muncă de partid.

Întrebat dacă trebuie sancţionaţi într-un fel cei care vorbesc în afara partidului, Videanu a răspuns: "Prin muncă de partid".

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, joi seară, într-o emisiune la postul public de televiziune, că a preferat să păstreze unitatea partidului printr-o disciplină "mai laxă" şi toleranţă, dar că este hotărât să aplice şi sancţiuni, arătând că a avut o discuţie lămuritoare cu europarlamentarul PDL Cristian Preda, care poate fi considerată de "cartonaş galben".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici