Udrea: De ani de zile politicienii vând ţara pe voturi în alegeri. Guvernul Boc a avut curaj

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, în Parlament, că Guvernul Boc, cu preţul voturilor pe care le-a sacrificat, a luat măsuri de austeritate, chiar dacă au fost nepopulare, afirmând că de ani de zile politicienii vând ţara pe voturi în alegeri.

893 afișări
Imaginea articolului Udrea: De ani de zile politicienii vând ţara pe voturi în alegeri. Guvernul Boc a avut curaj

Udrea: De ani de zile politicienii vând ţara pe voturi în alegeri. Guvernul Boc a avut curaj (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Guvernul Boc, cu preţul voturilor pe care le-a sacrificat, voturi pe care le-a obţinut în 2008, a avut curajul să ia aceste măsuri (de austeritate - n.r.), chiar dacă au fost extrem de nepopulare. Noi am putut să alegem în doi ani de guvernanre responsabilitatea în locul voturilor. De ani de zile politicienii vând ţara pe voturi în alegeri. De 20 de ani de zile politicienii vând ţara pentru putere. Noi am avut tăria de a renunţa la populisme şi de a da voturile noastre pentru ţară. Am ştiut însă că românii vor înţelege acţiunile pe care acest guvern le-a întreprins, cu atât mai mult cu cât toată lumea vede greutăţile cu care cetăţenii altor ţări europene se confruntă", a declarat Elena Udrea.

Totodată, ea a afirmat că guvernul actual găsit în 2009 un deficit de 5,2% şi datorii ale statului către companiile private de două miliarde de euro.

Ea a apreciat că responsabilitatea a fost prima caracteristică a acţiunilor sale în mandatul de ministru.

"Am urmărit şi urmăresc ca în urma mea să rămână ceva. În urma mea să rămână ceva concret, folositor oamenilor. (...) Încercaţi prin toate mijloacele, dragi colegi din Opoziţie, să blocaţi, să distrugeţi tot ce ar putea să facă bun acest guvern. Credeţi şi vă comportaţi ca şi când rolul opoziţiei şi al USL trebuie să fie exclusiv demolator şi distructiv. Oamenii ne-au trimis pe toţi în Parlament, deci şi pe dumneavoastră, nu pentru a înjura toată ziua preşedintele, Guvernul, premierul, nu pentru a părăsi Parlamentul atunci când se votează o lege, spunând că e treaba puterii să-şi treacă o lege, ci pentru a le reprezenta responsabil interesele. De aceea e incorect şi demagogic să spuneţi că am trecut legi fără să le punem în discuţie în Parlament", a punctat Udrea.

De asemea, ea a afirmat că este alături de românii care vor schimbarea.

"Aşa cum ei au explicat, soluţia nu e să-l schimbi pe Boc cu Ponta, ci o schimbare a clasei poilitice, a sistemului politic şi instituţional", a conchis Elena Udrea.

La începutul intervenţiei, Elena Udrea a susţinut că va avea un discurs "fără patimă, nepopulism, neîncrâncenat, ci unul de ministru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici