Udrea: Eu şi foarte mulţi colegi am decis să donăm salariul până la sfârşitul anului

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi că atât ea, cât şi "foarte mulţi" dintre colegii de Cabinet au decis să doneze restul salariului pe care îl vor încasa până la sfârşitul anului, iar banii să fie depuşi într-un fond de solidaritate.

102 afișări
Imaginea articolului Udrea: Eu şi foarte mulţi colegi am decis să donăm salariul până la sfârşitul anului

Udrea: Eu şi foarte mulţi colegi am decis să donăm salariul până la sfârşitul anului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Maşină nu am de la minister, dar sigur, fără să pară un gest populist, ci doar unul solidar, noi am decis, foarte mulţi dintre colegii din Cabinet, să donăm restul salariului, să-l punem la dispoziţia acestui fond de solidaritate, cei care ne permitem să trecem prin această perioadă grea", a spus Udrea.

Ea a adăugat că va dona 75% din salariul actual, pentru că restul de 25% va fi redus.

"Ar fi o soluţie şi aceea de a da aceşti bani unui număr de pensionari, care sunt cei mai afectaţi ca urmare a reducerii cu 15% a pensiilor. Deci, variantele ar fi fie ca banii aceştia să meargă într-un fond de solidaritate, fie să meargă către persoane individualizate, către pensionari care sunt afectaţi de aceste reduceri şi sigur, şi eu m-am gândit că în această variantă aş dona restul salariului către pensionari din colegiul meu", a mai spus Udrea, care a precizat că ar putea fi vorba de 30 de pensionari cărora să le împartă salariul.

Ea a mai spus că a constatat, din discuţiile pe care le-a avut cu colegii din Guvern că toţi sunt conştienţi de nevoia de a face gesturi de solidaritate.

"Nici într-un caz nu rezolvăm aşa problema, nu cred că am putea fi acuzaţi de demagogie sau de populism, pentru că nu ne imaginăm că asta e soluţia problemei, ci doar am dori să fie un gest solidar cu cei care trec mai greu prin criza economică", a mai spus Udrea.

Întrebată dacă şi primul ministru şi-a arătat disponibilitatea să-şi doneze salariul, Udrea a spus: "Nu ştiu, trebuie să-l întrebaţi pe dânsul, probabil că toţi din Guvern".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici