Udrea, întrebată dacă e nevoie de o "împrospătare" a Guvernului: Pe ici, pe colo, da

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, consideră că în Guvern este nevoie de o împrospătare "pe ici, pe colo", ea nedorind să detalieze ce ministere are în vedere şi subliniind că este decizia premierului să decidă asupra unei eventuale remanieri.

272 afișări
Imaginea articolului Udrea, întrebată dacă e nevoie de o "împrospătare" a Guvernului: Pe ici, pe colo, da

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebată, joi, la Realitatea TV, în contextul unei discuţii despre atragerea fondurilor europene, dacă sunt miniştri care ar trebui să fie schimbaţi din funcţii, Elena Udrea a spus: "Asta primul-ministru trebuie să o spună, analiza este la primul-ministru".

"Când primul-ministru va considera că e cazul să-şi schimbe echipa, să şi-o împrospăteze, să şi-o înnoiască, să aducă oameni mai buni, atunci cu siguranţă că o va face", a mai spus ea.

Chestionată dacă, în opinia sa, este nevoie de o împrospătare la nivelul Guvernului, Udrea a răspuns că "pe ici, pe colo, da", însă a refuzat să ofere precizări privind eventuale nume de miniştri.

"Acuma, îmi este greu să vă spun, nu pentru că n-aş şti ce am vrut să spun, ci pentru că chiar nu este cazul să spun eu, asta este realmente decizia primului-ministru. Sigur, pentru înlocuirea apoi cu un anume membru, se consultă cu partidul şi apoi cu preşedintele României. Însă decizia îi aparţine şi chiar n-aş vrea eu să spun. Dar eu zic că sunt locuri unde ar putea să meargă mai bine", a menţionat Elena Udrea.

Referitor la înfiinţarea unui minister al fondurilor europene, Elena Udrea a precizat că PDL doreşte crearea acestei structuri. Ea a făcut referire la experienţa Poloniei şi a Bulgariei, care au înfiinţat astfel de ministere, au dat competenţe ministrului pe tot ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene, iar lucrurile merg "foarte bine".

"Noi credem că este o soluţie să se înfiinţeze, este discutat, probabil că se va înfiinţa în această toamnă", a mai spus vicepreşedintele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici