Udrea: Nu e ţinta nici a PSD şi nici a premierului Ponta să îl suspende pe preşedintele Băsescu

Deputatul Elena Udrea a declarat, marţi, întrebată despre faptul că urmează pronunţarea Curţii Constituţionale pe sesizarea lui Victor Ponta referitoare la preşedintele Traian Băsescu, că "nu este ţinta nici a PSD şi nici a lui Victor Ponta" să-l suspende pe şeful statului.

86 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu e ţinta nici a PSD şi nici a premierului Ponta să îl suspende pe preşedintele Băsescu

Udrea: Nu e ţinta nici a PSD şi nici a premierului Ponta să îl suspende pe preşedintele Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Udrea a fost întrebată despre faptul că CC ar urma să se pronunţe asupra sesizării premierului legată de faptul că preşedintele Traian Băsescu a purtat un tricou cu însemnul PMP.

"PSD şi Victor Ponta nu-şi mai propun să-l suspende pe preşedinte. A fost doar o acţiune de campanie, încă o acţiune gen perdea de fum cu care să acoperim ceea ce trebuia să acoperim în această perioadă, subiectele care ţin de prezenţa României în UE. Deci nu cred că se ţinteşte o suspendare a preşedintelui, ar fi şi absurd în condiţiile în care mai sunt câteva luni până preşedintele îşi termină cel de-al doilea mandat, iar contextul politic internaţionale este unul grav în care o ţară aflată aici la graniţa cu Ucraina nu cred că-şi permite destabilizarea politică la nivelul acesta. Deci nu este ţinta nici a PSD şi nici a lui Victor Ponta să-l suspende pe preşedinte, ci doar să mai provoace încă un scandal", a spus Elena Udrea.

Ea a mai fost întrebată ce caracteristici ar trebui să aibă un candidat pentru prezidenţiale, ea arătând că acesta trebuie să-şi asume proiectele începute în ultimii zece ani în mandatul lui Băsescu, "să nu aibă un trecut comunist sau legături cu PCR" şi să fi câştigat bătălii electorale în viaţa lui.

Udrea a fost întrebată ce candidat ar susţine dintre Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, ea arătând că l-ar sprijini "pe cel mai bun, pe cel care ar fi în stare să se bată cu Victor Ponta". "Cel care va fi în stare să se bată cu Victor Ponta acela va avea şi susţinerea mea şi cea a PMP", a mai spus Udrea.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat, recent, răspunzând unei întrebări, că nu va declanşa o nouă procedură de suspendare a preşedintelui în cazul în care Curtea Constituţională va decide că Traian Băsescu a încălcat Constituţia purtând un tricou cu sigla PMP.

Întrebat dacă va fi declanşată o nouă proceduri de suspendare a preşedintelui dacă Curtea Constituţională va decide că acesta a încălcat Constituţia, Victor Ponta a spus că nu, afirmând că nu se antepronunţă, dar că dacă CC va decide că preşedintele nu are voie să se implice în campania electorală, atunci şeful statului va trebui să respecte această decizie.

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală. Premierul Victor Ponta arată în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale că preşedintele Traian Băsescu, în repetate rânduri, cu ocazia unor evenimente publice, şi-a manifestat susţinerea pentru un anumit partid politic, atitudinea şefului statului concretizându-se atât prin nominalizarea directă a partidului politic pe care îl va vota, cât şi prin popularizarea activă a însemnelor electorale ale acestei formaţiuni politice, respectiv Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Gândul Live, că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală şi a făcut referire la avizul Curţii din 2007, care spune că "preşedintele nu vine din nori".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici