Udrea: Plătesc pentru elicopterul cu care mă deplasez în interes de serviciu

Ministrul Turismului, Elena Udrea, afirmă, într-o postare pe blogul personal, că uneori se deplasează în interes de serviciu, pentru a semna contracte derulate de minister, cu elicopterul, pe care îl plăteşte din banii personali, menţionând că nici maşina pe care o foloseşte nu este de la instituţie.

25 afișări
Imaginea articolului Udrea: Plătesc pentru elicopterul cu care mă deplasez în interes de serviciu

Udrea: Plătesc pentru elicopterul cu care mă deplasez în interes de serviciu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Udrea afirmă că, în medie, trei zile pe săptămână este plecată în ţară pentru semnarea contractelor derulate de ministerul pe care îl conduce.

"Sunt cazuri în care merg în localităţi din colţuri opuse ale ţării într-o singură zi. Alba Iulia şi Suceava, într-o zi, Constanţa şi Râmnicu Vâlcea, în altă zi. Şi asta pentru a da doar două exemple. Ministerul pe care-l conduc are investiţii şi contracte în derulare aproape în fiecare localitate din această ţară. Spre deosebire de alte ministere, nu dispune însă de un elicopter care să asigure transportul dintr-o parte în alta. Ştiu pe propria-mi piele cum este să circuli pe şoselele României. Evident, deplasarea se face foarte greoi în astfel de momente. Spre exemplu, astăzi, de la Arad, trebuie să merg la Şedinţa de Guvern. Aşa că, pe lângă maşină şi avion de linie, uneori mai folosesc şi elicopterul. Pe care mi-l plătesc chiar eu, pentru a satisface curiozitatea unora din presă. De altfel, nici maşina pe care o folosesc nu este de la minister. Şi asta pentru a nu lăsa loc de speculaţii inutile", scrie Udrea.

Ea adaugă că se găsesc mereu clevetitori, care, în loc să aprecieze munca de teren pe care o face - "şi care este destul de obositoare" - sunt "degrabă aruncători de fumigene de presă".

"În loc să se vorbească despre contractele pe care le semnăm şi de utilitatea lor pentru comunitate, cum o să îmbunătăţească infrastructura dintr-o localitate sau alta, se vorbeşte despre faptul că m-am deplasat cu elicopterul la faţa locului. Sigur, aş putea să stau la birou, la Bucureşti, să beau cafea şi să citesc rapoarte despre ce se întâmplă cu activitatea ministerului. Mi-ar fi infinit mai uşor. Prefer să fiu la faţa locului, să vorbesc cu oamenii, să văd cum merg lucrurile şi să încerc să ajut", scrie Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici