Udrea: Prin Organizaţia de Femei ne autodiscriminăm, ne segregăm oarecum de restul partidului

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a scris, într-o postare pe blogul său, că nu este "cea mai mare susţinătoare" a ideii unei Organizaţii de Femei a partidului, ea spunând că astfel femeile se autodiscriminează, segregându-se într-o anumită măsură de partid.

418 afișări
Imaginea articolului Udrea: Prin Organizaţia de Femei ne autodiscriminăm, ne segregăm oarecum de restul partidului

Elena Udrea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Recunosc că nu sunt cea mai mare susţinătoare a ideii unei Organizaţii de Femei ca atare construită. În momentul acesta, practic, noi ne autodiscriminăm, segregându-ne într-o oarecare măsură de partid", a scris Elena Udrea.

Ea a adăugat că totuşi Organizaţia partidului poate să arate cât de importante sunt femeile pentru PDL.

"Dar pentru asta trebuie să-şi impună obiective concrete. Eu cred că a continua sa dezbatem despre rolul femeii în politică sau în general, fără să facem paşi concreţi în această direcţie, nu este deloc dezirabil şi nici productiv. Trebuie să lăsăm la o parte filozofatul şi să începem să acţionăm", consideră Udrea.

Totodată, ministrul Turismului face referire la nevoia de solidaritate între femei în partid. "Dacă nu ne susţinem între noi, evident că nu putem cere susţinerea bărbaţilor", a menţionat ea, apreciind că "fiecare organizaţie de partid trebuie să propună, când vine vorba de o anumită funcţie publică numită sau în partid, cel puţin atâtea femei câţi bărbaţi sunt recomandaţi".

Totodată, Udrea atrage atenţia că decizia ulterioară trebuie luată "indiferent de gen, pe simplul criteriu al meritocraţiei", fapt care, în opinia sa, ar duce sigur la creşterea numărului de femei cu funcţii. "Un lucru pozitiv, justificat pe deplin, dacă ne gândim că femeile care activează în politică sunt cel puţin la fel de bine pregătite ca bărbaţii, sunt cinstite, oneste şi orientate către atingerea unor obiective punctuale", a comentat Udrea.

"Trebuie să renunţăm la stereotipuri când vorbim despre discriminarea pe criterii de gen şi să mergem mai mult în zona statisticilor. Dacă reuşim să oferim date credibile care să arate că femeile pot învinge bărbaţii în competiţii politice, interne sau externe partidului, dacă arătăm publicului larg că femeile sunt mai puţin predispuse actelor de corupţie sau că acestea au rezultate foarte bune în funcţiile pe care le deţin, sunt sigură că Organizaţia de Femei va deveni o veritabilă forţă, reuşind să ofere argumente obiective pentru politicile pe care le promovează", a mai scris Udrea.

Nu în ultimul rând, ministrul a apreciat că este nevoie de o creştere a coeziunii organizaţiei, dar şi de o mai bună comunicare în interior.

Udrea a menţionat că alegerile din cadrul Organizaţiei de Femei a PDL şi-au atins obiectivul şi pentru că au evidenţiat "numărul mare de femei promovate în interiorul partidului şi al instituţiilor statului". "Realitatea este că niciun alt partid nu a pus în funcţii de conducere atât de multe doamne", scrie Udrea, apreciind că noua conducere a OF PDL este "puternică şi capabilă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici