Ultimele zile de premier ale lui Ciucă: Noul Guvern va avea un prim-ministru care vine din PSD

Rotativa rămâne, noul Guvern va avea un prim-ministru care vine din PSD, iar în acest moment acest nume e Ciolacu, spune Marcel Ciolacu: „Nu cred că se poate schimba, dar mereu e şi această posibilitate, nu am venit să creez o ambiguitate”.

1083 afișări
Imaginea articolului Ultimele zile de premier ale lui Ciucă: Noul Guvern va avea un prim-ministru care vine din PSD

Ultimele zile de premier ale lui Ciucă: Noul Guvern va avea un prim-ministru care vine din PSD

Întrebat, miercuri seara, la România TV, ce se va întâmpla dacă Iohannis va face „o fentă şi îl pune pe Tudose”, Marcel Ciolacu a răspuns: „cred că Tudose ar refuza şi cred că Iohannis nu doreşte o aventură politică şi o instabilitate, pentru că atât eu, cât şi Ciucă ne dorim o stabilitate şi am văzut că am făcut faţă unor crize suprapuse şi am reuşit împotriva tuturor opiniilor să depăşim momente dificile nu numai pentru România. Se întâmplă până la 1 iunie. Avem un acord pe care îl respectăm. Până vom avea altă decizie, avem un acord”.

Întrebat, mai departe, dacă Ministerul Transporturilor va ajunge la PNL, liderul PSD a spus că „acest lucru e trecut în acord, nu există altă decizie a partidelor care au semnat acordul că vom face altfel. Nu înseamnă că nu stăm de vorba despre eventuale schimbări. E mereu timp, discuţiile au loc, dar acordul e total în picioare cum e el semnat. Sunt convins că şi eu, şi Ciucă, dacă se modifică acest acord, vom veni în faţă presei şi vom anunţă. Nu eu modific acordul, nu Ciucă, ci PSD şi PNL au puterea de a-l modifica”.

Chestionat dacă UDMR nu are şi ea această putere, Ciolacu a precizat că „ei doi stâlpi, fără să jignesc pe nimeni, sunt Partidul Social Democrat şi PNL”.

Legat de faptul că este mulţumit de Sorin Grindeanu, liderul social-democrat a afirmat că este în continuare şi există discuţii, „pentru că nu mai vorbim că înainte de un Guvern de coaliţie, ci al României. Va amintiţi când miniştrii erau traşi din fes, aşa ne-a povestit domnul Orban, faimoasa guvernare de dreapta. Am văzut unde s-a ajuns şi cât au putut să decidă într-un Guvern tras din fes. A fost o criză socială, economică, energetică influenţată şi din exterior”.

Întrebat ce va face Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a răspuns că va decide şi îşi va asumă decizia pe care o va lua: „E incorect să spun eu ce am discutat cu Ciucă. Eu aş lucra categoric cu el, nu am reţineri, cum aş vrea să lucrez şi cu Grindeanu şi cu Tudose. Prea mult am lăsat decizia în funcţie de anumite interese. Interesul principal este să avem un Guvern cu miniştri buni. Sunt convins că am o analiză a miniştrilor Partidului Social Democrat la partid şi voi avea o discuţie cu Ciucă şi pe miniştrii care vor formă Guvernul viitor. Rămân la părerea că nu e bine să stricăm ce funcţionează. Grindeanu nu e singurul care a performat. Dacă luăm în considerare ce a găsit Bolos la MIPE, a făcut minuni în perioada asta scurtă de timp. Vrem performanţă la Transporturi, schimbăm miniştrii din an în an, dar vrem infrastructură să arate că în Germania, unde nu s-a schimbat ministrul 14 ani? E vizibil că Grindeanu a performat şi mi-aş dori să rămână”.

Referitor la un eventual drept de veto pentru miniştrii PNL, Ciolacu a precizat că nu va fi nevoie să îl folosească, ci va discuta cu Ciucă înainte de nominalizări: „Constituţional, am acest drept. Vom hotărî împreună”.

Liderul PSD a adăugat că sunt miniştri de schimbat atât de la PSD, cât şi de la PNL.

La întrebarea „radeti toţi miniştrii Partidul Social Democrat?”, Ciolacu a răspuns: „Ar fi o tâmpenie. Am defecte multe, dar tâmpit nu sunt! Vreau un Guvern funcţional, să se ridice la nivelul provocărilor, că nu e o perioada uşoară, dar nu am nicio reţinere. Neacşu îmi doresc să rămână în structura guvernamentală. Sunt şi alte poziţii în Guvern, momentan Partidul Social Democrat nu va avea vicepremier, poate să fie şeful Cancelariei”.

Legat de o eventuală schimbare a lui Romaşcanu, preşedintele social-democraţilor a afirmat că „e posibil să se întâmple şi asta. De câte ori mă văd cu artişti şi cu cei din lumea culturală, lumea vorbeşte frumos de Romaşcanu. A reuşit o performanţă, a adus un echilibru şi un climat de construcţie în zona culturală. E posibil să fie o decizie politică în acest sens”.

Legat de eventuala plecare a UDMR de la guvernare, Ciolacu e de părere că Uniunea a făcut o greşeală „mutând discuţiile avute între trei lideri ai coaliţiei în spaţiul public. E o greşeală, dacă au vrut să influenţeze prin media o decizie a mea sau a lui Ciucă, e o greşeală de abordare. Eu nu am participat la discuţia că PNL să fi solicitat Ministerul Mediului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici