Un consilier judeţean PDL a murit în timp ce era în vacanţă în Egipt

Un consilier judeţean PDL din Bistriţa-Năsăud, Ioan Sighiartău, a murit, sâmbătă, în timp ce se afla în vacanţă, în Egipt, împreună cu soţia sa, cauza decesului fiind, potrivit primelor informaţii, un infarct miocardic.

300 afișări

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat că a luat legătura de urgenţă cu consulul României la Cairo, pentru aducerea în ţară a corpului neînsufleţit al consilierului PDL. Ioan Sighiartău era însoţit în vacanţa în Egipt doar de soţia sa.

"Din păcate, astăzi (sâmbătă - n.r.) şi mâine (duminică - n.r.), egiptenii nu lucrează. Încercăm, totuşi, să aducem cât mai repede în ţară corpul său neînsufleţit, fiindcă e acolo doar cu soţia lui, care e disperată", a spus Oltean.

El a adăugat că, înainte să plece în vacanţă, Ioan Sighiartău şi-a cerut scuze că nu poate participa la şedinţa Consiliului Judeţean de luna aceasta, în care s-a votat bugetul, motivând că este foarte obosit şi are nevoie de o vacanţă.

"I-am spus să nu îşi facă probleme. Să meargă liniştit că ne descurcăm. A fost un om extraordinar. A făcut infarct şi a murit. E o pierdere mare pentru noi, ca partid, pentru toată lumea", a declarat Ioan Oltean.

Ioan Sighiartău, în vârstă de 60 de ani, era vicepreşedinte al filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, consilier judeţean şi membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP).

În toamna anului trecut, Sighiartău a deschis, la Bistriţa, o reprezentanţă a firmei Toyota.

Consulatul din Egipt a demarat procedurile legale

Consulatul României în Egipt a demarat deja procedurile legale în cazul consilierului judeţean PDL decedat, şi se află în permanent contact atât cu familia din ţară cât şi cu soţia defunctului.

Valentin Dumitru, consulul României la Cairo, a declarat sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, că Ioan Sighiartău se află la morga spitalului din Hurghada, unde s-a constatat decesul din cauze naturale.

Consulatul a contactat deja o firmă de pompe funebre recunoscută de asigurator şi care oferă servicii şi pentru creştini, fiind începute procedurile în astfel de cazuri. "Am început procedurile de azi chiar dacă în Egipt este ultima zi de week-end, iar ei nu lucrează. Mâine, duminică, în Egipt se lucrează în regim normal. Noi am făcut toate demersurile care ţin de competenţa noastră atât din punct de vedere legal cât şi omeneşte", a explicat consulul.

El a mai spus că a luat legătura cu familia din ţară a defunctului dar şi cu soţia decedatului, aflată la Hurghada, precum şi cu ghidul grupului de români alături de care se aflau în vacanţă. Acesteia i s-a oferit posibilitatea de a reveni în ţară cu o cursă aeriană care pleacă în această seară din Egipt, dar femeia şi-a exprimat dorinţa de a rămâne alături de soţ şi de a se întoarce odată cu acesta.

"Din punct de vedere procedural, aştept mâine (duminică, n.r.) hârtiile pentru emiterea certificatului de deces, înscrierea în registru, eliberarea paşaportului mortuar şi închiderea sicriului, care trebuie să se facă în prezenţa mea. În ceea ce ne priveşte, mâine toate demersurile pentru repatriere vor fi finalizate", a spus Valentin Dumitru.

El a adăugat însă că următoarea cursă directă, fără escală, din Egipt către România va fi abia marţi seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici