Un europarlamentar PNL cere demisia preşedintelui ANPC: România devine groapa de gunoi a Europei

Europarlamentarul liberal Daniel Buda i-a cerut, luni, demisia preşedintelui ANPC, Marius Pîrvu, afirmând că guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei. El a adăugat că guvernul ştie de existenţa unor duble standarde pentru produse, însă nu acţionează.

232 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar PNL cere demisia preşedintelui ANPC: România devine groapa de gunoi a Europei

Un europarlamentar PNL cere demisia preşedintelui ANPC: România devine groapa de gunoi a Europei

„Studiile recente confirmă o incidenţă crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Din păcate, alimentele slab calitativ provoacă apariţia unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Cu toate că guvernanţii PSD-ALDE cunosc realitatea, aceştia refuză dreptul românilor de a se bucura de acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piaţa unică în mod nediscriminatoriu. Solicit public demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pîrvu, cel care a decis că românii trebuie să fie cobaii Europei iar România groapa de gunoi a Europei, cu consecinţe incomensurabile asupra sănătăţii şi economiei”, a transmis Daniel Buda, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul PNL a adăugat că deşi guvernul PSD-ALDE ştia de existenţa unor duble standarde pentru produsele comercializate în statele din Estul şi Vestul Europei, a luat decizia de a nu acţiona.

„Existenţa unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul şi Vestul Europei este de mult timp un subiect extrem de fierbinte, care frământă spaţiul public. Nu şi pe cei de la PSD-ALDE. Studiile de specialitate au confirmat existenţa unei astfel de situaţii îngrijorătoare. Cu toate acestea, Guvernarea PSD-ALDE, prin instituţia din subordinea sa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, condusă de domnul Marius Pîrvu, a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerente pe care nu are rost să le discutăm. Refuzul de a participa la acest studiu determină ca românii să nu ştie exact care produse din România sunt identice cu cele din Franţa sau Germania şi care produse au o compoziţie diferită şi mai ales de ce. Românii au dreptul să fie informaţi şi, în acelaşi timp, au dreptul să fie apăraţi de funcţionarii din instituţiile statului, plătiţi din taxele şi impozitele lor”, mai transmite Buda.

Taguri:
pnl,
anpc,
produse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici