Lovitură dată de tabăra lui Orban. Un liberal cere în instanţă anularea hotărârii privind dispensa acordată lui Florin Cîţu de a candida la preşedinţia PNL

Un membru PNL Sector 1 cere în instanţă anularea hotărârii prin care i s-a acordat dispensă de vechime lui Florin Cîţu pentru a candida la preşedinţia PNL, respectiv a hotărârii prin care s-a admis candidatura la preşedinţia partidului, la Congresul din 25 septembrie.

5938 afișări
Imaginea articolului Lovitură dată de tabăra lui Orban. Un liberal cere în instanţă anularea hotărârii privind dispensa acordată lui Florin Cîţu de a candida la preşedinţia PNL

Un liberal cere în instanţă anularea hotărârii privind dispensa acordată lui Florin Cîţu de a candida la preşedinţia PNL

Alexandru Pânişoară este membru al PNL Sector 1 şi a solicitat anularea hotărârii prin care lui Florin Cîţu i s-a acordat dispensă de vechime pentru a candida ca preşedinte al PNL. Pânişoară cere şi anularea hotărârii prin care i s-a admis candidatura ca preşedinte lui Cîţu.

„Până ce instanţa se va pronunţa pe fondul acestei cereri în anulare, ceea ce se va întâmpla cu siguranţă după 25.09, a solicitat suspendarea executării celor două hotărâri pe cale de urgenţă, adică prin ordonanţă preşedinţială, cerere ce dacă ar fi admisă ar duce rapid la suspendarea candidaturii contestate”, spune, sâmbătă, pe Facebook, avocatul Toni Neacşu.

Acesta precizează că nu ştie care vor fi şansele acţiunilor în justiţie ale lui Alexandru Pânişoară.

„Sunt mai degrabă rezervat având în vedere legislaţia specială privind funcţionarea partidelor şi practica de până acum a instanţelor de a nu se băga în <treburile interne> ale acestora, dar cred că important este că se găsesc resurse chiar în interiorul partidelor pentru încercarea de restabilire a legalităţii interne. Partidele politice nu există şi nu funcţionează doar pentru interesul privat al membrilor de partid, să le asigure acestora avantaje şi sinecuri, ci sunt persoane juridice care îndeplinesc o misiune publică garantată de Constituţie.

Altfel spus, ce se întâmplă din punctul de vedere al respectării legii (iar Statutul aşa cum este înregistrat la Tribunalul Bucureşti este lege) în interiorul unui partid politic nu interesează doar membrii de partid ci si societatea în ansamblu, pentru că funcţionarea democratică a unei ţări nu poate fi garantată de structuri politice construite prin abuz şi nesocotire al legii”, spune Toni Neacşu.

Neacşu mai spune că va fi interesant de urmărit pentru că PNL este acţionat în judecată „prin reprezentantul său, domnul Ludovic Orban, care va trebui să facă şi apărările”.

„Sub semnătura domnului Orban vor trebui depuse la dosar argumente care să apere candidatura nestatutară a domnului Cîţu”, scrie avocatul.

Dosarul prin care Pânişoară solicită constatarea nulităţii deciziilor BPN ale PNL a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici