Un primar oferă sfaturi pentru Firea şi conturile blocate ale Primăriei

  • Primăria Bucureşti are conturile blocate de către Costică Constanda, de şase zile
  • Din bugetul municipal trebuie să-i fie plătiţi lui Costanda 115 milioane de euro
  • Gheorghe Bud, fost primar Şişeşti: Gabriela Firea trebuie să găsească înţelegere la consiliu
  • Joi, Gabriela Firea cheamă consilierii într-o nouă şedinţă pentru a debloca situaţia conturilor blocate
1294 afișări
Imaginea articolului Un primar oferă sfaturi pentru Firea şi conturile blocate ale Primăriei

Sfaturile unui primar păţit pentru Firea şi conturile blocate ale Primăriei

Primăria Bucureştiului este cu conturile blocate după ce Costică Constanda s-a săturat să aştepte o soluţie pentru datoria de 115 milioane de euro din partea aleşilor locali.

Capitala nu este prima administraţie care a avut conturile blocate din cauza executării unor datorii. Municipiul Cluj-Napoca a avut conturile blocate în urma unui proces de un milion de dolari. O istorie cu blocarea conturilor a trăit şi Gheorghe Bud, fostul primar al comunei Şişeşti, Maramureş.

Fostul edil o îndeamnă pe Gabriela Firea să găsească înţelegere în cadrul consiliul municipal. Sorin Ioniţă, expertul în politici publice, explică însă că datoria către Costică Constanda este una infimă, iar alte datorii duc Bucureştiul în pragul unui faliment.  

  • „Am ajuns la o înţelegere cu firma care ne-a dat în judecată şi am eşalonat plăţile. E destul de complicat pentru că nu poţi face nicio plată. Nici abonamentul la presă nu poţi să-l faci. Sunt modalităţi, dar trebuie să găsească înţelegere la consiliul local. Asta e toată chestiunea, consiliul local hotărăşte ceea ce vrea să facă primarul”, spune Gheorghe Bud, fost primar Şişeşti, Maramureş

 

  • „Poate să îşi plătească salariile şi oamenii. Şi mai sunt plăţi curente. Nu poate angaja plăţi majore, şi sigur, este o mare ambarasment politic. Este numai un mic episod dintr-o poveste mai mare, care este aceea că Bucureştiul a ajuns falimentar.  Nu are de unde să plătească ce trebuie să plătească pentru RADET şi STB, care sunt companiile sale şi care sunt două găuri negre uriaşe. Deci asta cu Constanda e aşa, un fel de cireaşa de pe tort”, spune Sorin Ioniţă, expert politici publice

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici