Un senator cere reformă în PSD, cu „politicieni 2.0”: Partidul să rupă orice legătură cu comunismul

Senatorul PSD de Iaşi, Vasile Toma, le cere politicienilor tineri, pe care îi numeşte „politicieni 2.0”, reformarea partidului, fiind de părere că aceştia au capacitatea „să rupă PSD de orice legătură cu comunismul”. „Cei care au contribuit hotărâtor la criza actuală, un pas în spate”, spune Toma.

2705 afișări
Imaginea articolului Un senator cere reformă în PSD, cu „politicieni 2.0”: Partidul să rupă orice legătură cu comunismul

Un senator cere reformă în PSD, cu „politicieni 2.0”: Partidul să rupă orice legătură cu comunismul

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de senatorul de Iaşi, Vasile Toma, social-democraţia românească a ajuns la o rată alarmant de scăzută de încredere, naţională şi europeană.

„Noi, politicienii actuali, avem datoria să nu irosim şansa de a da o direcţie clară proiectului de ţară. Trebuie să începem cu reformarea partidului din care facem parte. Avem un partid mare, PSD, care a avut un rol important în aceşti primi 30 de ani de democraţie. Avem datoria să gândim şi să elaborăm un proiect politic care să aşeze social-democraţia româneasca pe baze solide, sănătoase, care să genereze recunoaştere europeană. (...) Generaţia politică 2.0 este formată din cei care nu au votat în comunism, care au capacitatea să rupă PSD de orice legătură cu comunismul. Cei care pornesc de la libertatea de dezvoltare a primei generaţii şi care ştiu că aceasta nu este de ajuns, fără competenţă, fără specializare. (...) Unde a ajuns social-democraţia românească? La o rată alarmant de scăzută de încredere, naţională şi europeană”, a arătat Toma.

Acesta susţine că proiectul politic al PSD nu poate fi credibil dacă e influenţat majoritar de un CEx format cu permutări care, în 3 ani a luat decizii în cadru restrâns, „fără consultarea largă a profesioniştilor din partid şi fără luarea în considerare a problemelor românilor care contribuie la dezvoltarea ţării”.

„A celor pe care îi doare că România nu este, în Europa, acolo unde merită să fie dar care vor îşi aducă propria contribuţie. (...) La 30 de ani, o nouă generaţie începe, se împlineşte pentru a oferi, la rându-i, ceea ce are mai bun celor dinaintea şi după ea. De aceea trebuie ca proiectul politic al PSD să fie elaborat de membri tineri, cu competenţe recunoscute, profesionişti în domeniile în care se specializează şi care au votat pentru prima dată în 1990. Da, cei care au împlinit 18 ani după Revoluţia din 1989 trebuie să facă un pas hotărât în faţă, iar cei cu mai multă experienţă, care au contribuit hotărâtor la criza actuală, un pas în lateral şi chiar în spate”, a subliniat senatorul PSD.

Vasile Toma consideră că generaţia politică 2.0 trebuie să conducă Partidul Social Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
senator,
psd,
comunism

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici