Video UPDATE: Ministrul Remeş a demisionat din funcţie

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, i-a înmânat premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din funcţie, cerere acceptată de şeful Guvernului, după ce postul naţional de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

1 afișare
Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a sosit, joi dimineaţa, la Palatul Victoria, şi i-a înmânat premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din funcţie.

Cererea de demisie a fost pregătită încă de luni, când Remeş a avut prima discuţie cu Tăriceanu, care a refuzat să accepre documentul. Joi dimineaţa, ministrul Remeş a venit din nou cu cererea de demisie, precizând că decisia este irevocabilă, au afirmat sursele.

Demisia a fost acceptată de premierul Tăriceanu, care nu a insistat pentru ca ministrul să îşi retragă cererea.

"A fost o discuţie scurtă, în care premierul Tăriceanu şi-a exprimat regeretul că s-a ajuns la această situaţie", au afirmat sursele citate.

Guvernul a transmis ulterior un comunicat în care precizează că premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat, joi dimineaţă, ministrului agriculturii, Decebal Traian Remeş, să îşi prezinte demisia din funcţie, iar acesta a acceptat.

"Primul-ministru a luat această decizie ca urmare a recentului scandal de presă care îl are în centrul atenţiei pe ministrul Agriculturii, considerând că acesta nu îşi mai poate exercita în mod eficient atribuţiile sale. Premierul apreciază că, în această perioadă, este esenţială funcţionarea normală a Ministerului Agriculturii pentru concentrarea prioritară pe problemele legate de utilizarea fondurilor europene, orice altă preocupare fiind in detrimentul îndeplinirii obiectivelor României în acest domeniu", se arată în comunicat.

Premierul Tăriceanu intenţionează să îi ceară ministrului Remeş să demisioneze din funcţie, în urma acuzaţiilor de trafic de influenţă formulate de Parchetul General la adresa acestuia, au declarat, miercuri seara, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Şeful Guvernului a cerut înregistrarea video a întâlnirii dintre Remeş şi fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, pentru a se edifica asupra situaţiei, la scurt timp după ce imaginile au fost difuzate de postul naţional de televiziune.

Premierul va discuta din nou cu Remeş despre acest caz, fiind posibil să îi ceară demisia din funcţie, au afirmat atunci sursele.

Şeful Guvernului s-a întâlnit şi luni cu ministrul Agriculturii, la Palatul Victoria, pentru o discuţie de aproximativ o oră în care a dorit să afle mai multe amănunte despre situaţia lui Remeş.

La finalul întâlnirii, Remeş a precizat, într-o declaraţie transmisă prin Biroul de Presă al ministerului, că nu va face comentarii privind începerea urmării penale împotriva sa, până când preşedintele nu va da un aviz negativ în acest caz sau până când Parchetul nu va dispune neînceperea urmării penale, precizând totodată că nu are nicio culpă.

Premierul Tăriceanu a declarat, marţi, că a hotărât să îşi menţină încrederea în ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, respectând principiul prezumţiei de nevinovăţie, dar că acesta nu va fi "acoperit" dacă acuzaţiile procurorilor se confirmă şi va fi obligat să se retragă din Guvern.

TVR a difuzat, miercuri, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

Surse judiciare au declarat încă de marţi dimineaţă agenţiei MEDIAFAX că procurorii anticorupţie au înregistrări în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu va decide în această săptămână care va fi înlocuitorul ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici