USL, despre revenirea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii: A doua cedare din partea puterii, după retragerea legii

USL consideră că revenirea unui profesionist de talia lui Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii"este de salutat", menţionând însă că, dacă puterea încearcă "doar un truc politic" şi "îşi face iluzia" că, folosindu-se de prestigiul acestuia, va putea să scadă amploarea nemulţumirilor, "comite încă o gravă eroare".

318 afișări
Imaginea articolului USL, despre revenirea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii: A doua cedare din partea puterii, după retragerea legii

USL, despre revenirea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii: A doua cedare din partea puterii, după retragerea legii

"Uniunea Social Liberală constată că puterea, cuprinsă de panică în faţa protestelor publice tot mai extinse, a decis să facă încă un pas înapoi şi să-l readucă pe Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii. Asistăm la a doua cedare din partea puterii, după retragerea Legii Sănătăţii. Apreciem activitatea lui Raed Arafat şi este de salutat că un profesionist de talia sa revine în Minister. Dacă însă puterea încearcă pe această cale doar un truc politic şi îşi face iluzia că, folosindu-se de prestigiul şi respectul de care se bucură Raed Arafat, va putea să scadă amploarea nemulţumirilor, comite încă o gravă eroare care va fi sancţionată de români", se arată într-un comunicat al USL.

USL consideră că actualul Guvern "rămâne total ignorant şi iresponsabil" şi nu înţelege că "singura soluţie raţională" în acest moment este demisia şi declanşarea alegerilor anticipate.

"Încrederea în această guvernare nu se poate reface nici măcar prin rechemarea lui Raed Arafat în fostul său post. Acţiunea ar fi fost una sinceră dacă toţi cei care au iniţiat demersul Puterii împotriva lui Arafat ar fi fost, la rândul lor, demişi. Nimeni nu pleacă însă din acest Guvern sau din Administraţia Prezidenţială, ceea ce arată că gestul reprimirii lui Raed Arafat este unul de faţadă", se mai arată în comunicat.

"Constatăm că doctorul Arafat a devenit din «duşmanul sistemului», pus la zid de preşedintele Traian Băsescu, un specialist indispensabil. Recomandăm pe această cale puterii să încerce să şteargă din arhivele online şi acuzaţiile mizerabile pe care le-a adresat doctorului Arafat şi funcţionării Fundaţiei SMURD", transmite USL.

Uniunea Social Liberală consideră că soluţia pentru reformarea sistemului de sănătate publică rămâne elaborarea unui nou proiect de către profesionişti, cu o largă consultare a factorilor interesaţi, pacienţi şi medici deopotrivă.

"De asemenea, reamintim nevoia unui Pact Naţional pe Sănătate, semnat de toate partidele, pentru a avea garanţia unei reforme susţinute pe scară largă", se mai arată în comunicatul USL.

Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat la o săptămână după ce demisionat din funcţie în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a spus că revenirea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii a avut loc deoarece există voinţă "din ambele părţi", acesta având marţi dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici