USR PLUS, cec în alb pentru Gyula Fabian: Îndeplineşte criteriile pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului

USR PLUS consider că Gyula Fabia, propunerea coaliţiei pentru funcţia de Avocatul Poporului, îndeplineşte criteriile pentru a ocupa această funcţie, după audierile de miercuri.

342 afișări
Imaginea articolului USR PLUS, cec în alb pentru Gyula Fabian: Îndeplineşte criteriile pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului

USR PLUS, cec în alb pentru Gyula Fabian: Îndeplineşte criteriile pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului

Potrivit USR PLUS, prioritatea noului avocat al poporului trebuie să fie apărarea drepturilor tuturor cetăţenilor.

„Avem nevoie de un profesionist în această funcţie atât de importantă, care să îşi facă treaba în mod onest, transparent şi imparţial. Considerăm că Gyula Fabian îndeplineşte aceste criterii pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului, lucru confirmat astăzi (miercuri – n.r.) şi de comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au dat, cu majoritate de voturi, aviz favorabil”, au transmis reprezentanţii USR PLUS.

Gyula Fabian este de profesie procuror, în prezent conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj – Napoca. El este şi formator al Institutului Naţional al Magistraturii şi are 26 de ani de activitate în domeniul procuraturii.

Gyula Fabian are un doctorat în Ştiinţe Juridice şi este autorul mai multor cărţi de specialitate.

CITEŞTE AICI Demiterea sumară a Renatei Weber de la Avocatul Poporului. Forul care apără democraţia, Comisia de la Veneţia, cere explicaţii punctuale de la preşedinţii celor două Camere. DOCUMENT

CITEŞTE AICI Este constituţională revocarea Renatei Weber? CCR a stabilit data la care va dezbate sesizarea

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici