Vanghelie: Diaconescu este o variantă plauzibilă pentru conducerea partidului

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, că vicepreşedintele Cristian Diaconescu reprezintă "o variantă plauzibilă" pentru conducerea partidului, el apreciind că poate candida oricând la şefia PSD şi poate deveni chiar lider al acestui partid.

14 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Diaconescu este o variantă plauzibilă pentru conducerea partidului

Vanghelie: Diaconescu este o variantă plauzibilă pentru conducerea partidului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Diaconescu cred că poate oricând să candideze pentru această funcţie (de preşedinte al PSD - n.r.) şi poate - sunt sigur - că vor fi momente când Cristi va deveni preşedintele partidului", a apreciat Vanghelie, comentând candidatura lui Diaconescu la şefia PSD.

Întrebat dacă a vorbit în această perioadă cu Diaconescu pentru a-i garanta susţinerea la şefia PSD, Vanghelie a precizat că el vorbeşte continuu cu Diaconescu.

"Noi vorbim continuu, că ne vedem. Cum dacă am vorbit zilele acestea? Ne întâlnim în fiecare zi şi nu vorbim? Vorbim, ne gândim. Să ştiţi că pe toţi, pe fond, ne interesează problema partidului în ansamblu. Nu e neapărat problema lui Mircea Geoană sau a lui Cristi Diaconescu. Pe fond ne intersează cum depăşim această etapă. Eu cred că Cristi va face parte din această echipă a partidului", a arătat Vanghelie.

Întrebat dacă Diaconescu l-a consultat înainte să îşi anunţe candidatura, Vanghelie a negat.

"Nici Mircea Geoană, nici Adrian Năstase, nici Cristi Diaconescu nu cred că au consultat pe cineva. Pur şi simplu este decizia lor", a precizat Vanghelie.

"Diaconescu este o variantă plauzibilă pentru conducerea partidului", a conchis Vanghelie.

Surse din PSD au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că unul dintre susţinătorii lui Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, la care s-ar ralia şi Marian Vanghelie, ar putea să agreeze ideea de a-i acorda susţinere lui Diaconescu pentru candidatura la şefia PSD, ca "variantă de rezervă", în cazul în care Geoană nu ar cumula opţiunile majoritare ale social-democraţilor.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu şi-a reafirmat, luni, înaintea BPN, intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al PSD, el precizând că susţine ideea unei candidaturi în echipă la funcţiile de conducere centrală din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici