Vanghelie în Washington: Întâlniri la Departamentul de stat şi cu directorul de la alimentare cu apă

Marian Vanghelie va merge, în prima zi a vizitei sale în SUA, la Departamentul de Stat, se va întâlni cu directorul Serviciului Public de alimentare cu apă şi reţele de canalizare al Washington D.C. şi va înregistra o discuţie, referitoare la sistemul politic din România, la o reţea de radio.

43 afișări
Imaginea articolului Vanghelie în Washington: Întâlniri la Departamentul de stat şi cu directorul de la alimentare cu apă

Vanghelie în Washington: Întâlniri la Departamentul de stat şi cu directorul de la alimentare cu apă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, agenda primei zile de întâlniri la Washington a delegaţiei conduse de către primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, conţine, începând cu ora locală 9.00, o întrevedere cu ambasadorul Kurt Volker, directorul Centrului pentru Relaţii Transatlantice.

De la ora 10.00, Vanghelie şi membrii delegaţiei sale merg la Departamentul de Stat al SUA, unde se întâlnesc cu Jay Burgess, director pentru Afaceri Europene şi Administrarea Comerţului Internaţional şi Ryan Barnes, expert pentru relaţia cu România, din cadrul Departamentului de Comerţ al SUA.

De la ora 12.30, Vanghelie discută cu George Hawkins, directorul general al Serviciului Public de alimentare cu apă şi reţele de canalizare al Washington D.C., iar de la 15.00 are programată o întrevedere cu Anthony Williams, fost primar al Washington DC.

Agenda de întâlniri mai conţine, începând cu ora 16.00, şi o discuţie-înregistrare la o reţea internaţională radio, moderată de ambasadorul Richard Carlson, fost director "Vocea Americii", tema discuţiei fiind "Sistemul politic din România în perioada postcomunistă".

De la ora 17.00, Marian Vanghelie se întâlneşte cu Stephen Schneider, director executiv al Institutului de Leadership mondial pentru Afaceri Publice, Comitetul de Afaceri Publice Americano Israeliene(AIPAC).

Agenda de întrevederi a primei zile conţine, în final, şi partea dedicată cinei, unde delegaţia română, condusă de primarul Sectorului 5, îi va avea ca invitaţi pe fostul ambasador al SUA în România, în perioada administraţiei Clinton, Michael Guest, dar şi pe Damon Wilson, vicepreşedinte şi director pe Programe de Securitate Internaţională din cadrul Consiliului Atlantic şi expert pentru relaţia cu România, Heather Conley, director pentru Europa al Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale şi Julia Roig, preşedinte al organizaţiei "Parteneri pentru o Schimbare Democratică".

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a refuzat, luni, la plecarea spre Washington, să spună câteva cuvinte în limba engleză, la solicitarea ziariştilor, afirmând că "este păcat de Dumnezeu" să se "strice" ştirile într-o zi atât de frumoasă.

Primarul Sectorului 5 a afirmat că pleacă în SUA cu două probleme.

"Unu: mergem şi venim cu experienţă în care învăţăm şi pe primarul general şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii. Doi: o să-mi daţi nota după perioada următoare, dacă pot sau nu pot - vom aduce câţiva investitori pentru parteneriate public-privat să creăm şi locuri de muncă, dar să reuşim să demonstrăm că se poate să-i aducem pe oameni. Exceptând aceste întâlniri, va fi întâlnirea şi la Departamentul de Stat... Celelalte, sindicate, congresmani, sunt detalii pentru dumneavoastră, bănuiesc. Substanţa, bănuiesc, poate fi Casa Albă şi Departamentul de Stat", a arătat Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici