Vanghelie: Victor îl vrea pe Sorin Oprescu, este o decizie politică, asta e

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că dacă Sorin Oprescu stă cel mai bine în sondajele pentru localele pentru Capitală din 2012, atunci trebuie susţinut, menţionând însă că este vorba despre o decizie politică şi că "Victor îl vrea pe Sorin".

75 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Victor îl vrea pe Sorin Oprescu, este o decizie politică, asta e

Vanghelie: Victor îl vrea pe Sorin Oprescu, este o decizie politică, asta e (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei, Vanghelie a încercat să dea impresia, luni seară, că este politicianul care pune interesul partidului mai presus de interesul personal. "Asta e, dacă Oprescu stă mai bine îl susţinem pe el, ce să facem, e o decizie politică. Şi, sincer, eu cred că Victor îl vrea pe Sorin", a declarat Vanghelie pentru "Gândul".

El a precizat însă că mai aşteaptă rezultatul sondajelor din toamna lui 2011, ca să poatră tragă concluzii. Marian Vanghelie a lăsat totodată să se înţeleagă - conştient fiind că sondajele la zi îl plasează pe ultimul loc, în competiţia cu ceilalţi trei posibili contracandidaţi - că, în cazul în care Oprescu va continua să rămână favoritul bucureştenilor în sondaje, trioul Vanghelie-Piedone-Chiliman va fi nevoit să treacă peste orgolii şi să-l suţină pe actualul edil, dacă şi USL va decide acest lucru.

Marian Vanghelie a precizat că marţi, cei trei primari de sector se vor întâlni cu Oprescu, la primărie, pentru a-i cere să susţină un punct de vedere comun în eventualitatea organizării unui referendum privind Legea Capitalei.

La rândul lor, Andrei Chiliman şi Cristian Popescu-Piedone au confirmat, pentru "Gândul", că marţi se vor întâlni cu Oprescu, ca să discute pe tema referendumului, dar au negat ferm o eventuală susţinere a Primarului General, în alegerile locale. "Nu ne-am înţeles să-l susţinem pe Oprescu". "Asta este doar o perdea de fum" au declarat cei doi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Realitatea TV, că Sorin Oprescu ar putea fi sprijinit de USL pentru Primăria Capitalei dacă PSD Bucureşti nu are un candidat mai bun, menţionând că nici Andrei Chiliman şi nici Cristian Popescu Piedone nu sunt în această postură.

În acest context, Ponta a spus că Vanghelie va candida pentru Sectorul 5. El a menţionat că PSD Bucureşti va trebui să îl susţină pe Oprescu dacă se va decide că USL îl va sprijini în 2012 pe actualul primar general. "Dacă nu, tot dânsul va fi candidat, dacă organizaţia Bucureşti nu are un candidat mai bun, ceea ce mă îndoiesc, cel puţin azi, nu l-am văzut...", a subliniat Ponta.

Întrebat dacă Marian Vanghelie nu poate fi un astfel de candidat, Victor Ponta a declarat că este de părere că acesta va candida tot la Sectorul 5. Întrebat dacă el, ca preşedintele al PSD, doreşte acest lucru, sau însuşi Marian Vanghelie, Ponta a declarat: "O spun eu, şi o s-o vrea şi domnul Vanghelie".

Întrebat dacă aşa funcţionează aceste lucruri, "ca în Armată", preşedintele PSD a răspuns: "Aşa funcţionează. Ne înţelegem foarte clar şi organizaţia Bucureşti nu trebuie să mai fie o problemă pentru PSD, ci trebuie să fie un sprijin pentru PSD, destule ori a fost o problemă".

El a menţionat însă că se poate discuta referitor la Primăria Bucureşti dacă organizaţia PSD din Capitală are un candidat mai bun decât Oprescu. "Deocamdată astăzi nu există, şi nu există nici domnul Piedone Cristian Popescu, nu există nici domnul Chiliman", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici