Vântu şi Guşă au firmă de consultanţă, Vântu susţine însă că nu dă consultanţă politică

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi Cozmin Guşă sunt parteneri în firma SOCO Dezvoltare&Management SA, înfiinţată la 5 februarie 2009, având ca obiect principal de activitate "consultanţă pentru afaceri şi management", Vântu declarând însă pentru Q Magazine că nu dă consultanţă politică.

170 afișări
Imaginea articolului Vântu şi Guşă au firmă de consultanţă, Vântu susţine însă că nu dă consultanţă politică

Vântu şi Guşă au firmă de consultanţă, Vântu susţine însă că nu dă consultanţă politică (Imagine: Mediafax Foto)

Sediul firmei este pe Splaiul Unirii nr.6, în aceeaşi clădire în care se afla sediul societăţii de brokeraj Gelsor, înfiinţată în 1995 de Gelu Teodorescu, profesor de matematica la Universitatea din Iaşi şi Sorin Ovidiu Vântu, de unde denumirea de Gelsor.

Capitalul social al SOCO Dezvoltare & Management SA este 100.000 de lei, distribuiţi în 100 de acţiuni nominative. Vântu şi Guşă deţin fiecare câte 50 de acţiuni.

Q Magazine, care a relatat despre firma SOCO Dezvoltare & Management, remarcă faptul că firma lui Vântu şi Guşă a fost înfiinţată la câteva zile după ce Cozmin Guşă şi-a anunţat retragerea din politică.

De altfel, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, pentru Q Magazine, că a înfiinţat firma "pentru a mai face nişte bănuţi".

"Nu eu l-am luat pe dl.Guşă, ci aş spune, mai degrabă, că el m-a luat pe mine... în orice caz, mă bazez pe vasta experienţă managerială a domniei sale pentru a derula o activitate cât mai profitabilă, de consultanţă", a declarat Vântu revistei citate.

El mai spune că nu e interesat de consultanţa politică, ci numai de cea de afaceri.

Întrebat în legătură cu faptul că Guşă a devenit consilier al liderului PSD Mircea Geoană, Sorin Ovidiu Vântu a comentat: "E treaba domnului Guşă pe cine consiliază în afara programului la firmă, ideea e că noi, la SOCO, nu vom acorda consultanţă politică".

În ceea ce priveşte ultimul atac al şefului statului la adresa sa, Vântu a spus că "Băsescu are tot mai dese accese de furie" impotriva sa, a presei, în general, dar asta e strict problema şefului statului. "Sper să îi treacă, până la urmă", a spus omul de afaceri.

Administrator al firmei este Cozmin Guşă, iar cenzori sunt Strinu Iuliana, Vlad Puiu Marinel şi Dajiu Mihaela Simona. Mandatul lui Guşă se încheie la 29.01.2013.

Iuliana Strinu a fost mandatar financiar al PIN, partidul al cărui lider a fost Cozmin Guşă. Vlad Puiu Marinel a candidat pentru un post de consilier local la sectorul 2 din partea PIN, iar Dajiu Mihaela Simona a candidat tot din partea PIN la CGMB.

Surse social-democrate au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că fostul lider al PIN Cozmin Guşă va fi consilier al preşedintelui PSD Mircea Geoană pentru zona Transilvania.

Citeşte şi

Guşă va fi consilierul lui Geoană pentru zona Transilvania - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici