Vasilescu, mesaj pentru liberali după abrogarea Legii recursului compensatoriu: Veniţi cu soluţii, că nu mai merge cu lozinci la CEDO

Olguţa Vasilescu le-a transmis liberalilor să vină cu soluţii după ce Parlamentul a abrogat Legea recursului compensatoriu, fără a propune măsuri alternative. Deputatul PSD a adăugat că la CEDO „nu mai merge cu lozinci”.

847 afișări
Imaginea articolului Vasilescu, mesaj pentru liberali după abrogarea Legii recursului compensatoriu: Veniţi cu soluţii, că nu mai merge cu lozinci la CEDO

Vasilescu, către liberali: Veniţi cu soluţii, că nu mai merge cu lozinci la CEDO

„Când s-a dat acest recurs compensatoriu, scris de Prună, ministru în guvernul Cioloş, dar pus în aplicare pe vremea PSD, s-au activat toţi PNL-istii şi USR-istii, care îl votaseră şi ei în Senat, dar la tv nu mai recunoşteau... Că e pentru Dragnea (pe care nu l-a ajutat recursul, că dovadă că e la închisoare), că scăpa corupţii, că s-a supărat Europa pe noi, etc”, a scris Lia Olguţa Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Ea a mai spus că legea recursului compensatoriu a fost adoptată pentru ca România să nu fie sancţionată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar acum după abrogare ministrul Cătălin Predoiu „încearcă să dreagă busuiocul”.

„De fapt, legea s-a dat ca să scăpam de sancţiunile CEDO. Care vin peste România, acum că s-a abrogat legea! Şi vor veni repede... Adresa e deja redactată şi sancţiunile nu sunt deloc uşoare! Ştie şi Predoiu care încearcă să dreagă busuiocul acum, ştiu şi PNL-istii care ne rugau să nu băgam atât de repede abrogarea recursului compensatoriu pe ordinea de zi a Parlamentului, că nu au soluţii! Păi, cât credeţi că mai decontam noi toate lucrurile făcute chiar de voi? Sunteţi la guvernare, veniţi cu soluţii! Că nu mai merge cu lozinci, la CEDO!”, a conchis Vasilescu.

Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deţinute în condiţii improprii.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a transmis că va discuta cu CEDO pentru găsirea unei soluţii după abrogarea recursului compensatoriu.

"Niciun stat din UE nu-şi poate permite să se joace cu siguranţa cetăţenilor. Acest fenomen va fi un temei pentru a explora cu CEDO în viitor şi găsirea unei soluţii. Aş dori ca CEDO să audă acest mesaj. Guvernul nu se va mulţumi să sprijine această măsură, ci va continua efoturile de investiţii în sistemul penitenciarelor", a explicat Predoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici