Ventilatoare ruse expediate în SUA sunt realizate de o firmă aflată sub sancţiunile SUA

  • Un avion militar rusesc care transporta ventilatoarele a aterizat miercuri la New York
  • Ventilatoarele ar fi fabricate de o companie rusă care se află sub sancţiunile din SUA
  • Aparatele sunt produse de uzina UPZ, parte a holdingului KRET, aflat sub sancţiunile SUA din 2014atului de stat Rostec. KRET
1499 afișări
Imaginea articolului Ventilatoare ruse expediate în SUA sunt realizate de o firmă aflată sub sancţiunile SUA

Ventilatoare ruse expediate în SUA sunt realizate de o firmă aflată sub sancţiunile SUA

Ventilatoarele livrate de Rusia în Statele Unite pentru a ajuta bolnavii de coronavirus au fost fabricate de o companie rusă care se află sub sancţiunile din SUA, relatează publicaţia de business RBC, citată de Reuters.

Un avion militar rusesc care transporta ventilatoarele a aterizat miercuri la New York, după ce preşedintele american Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin au vorbit la telefon.

Televiziunea de stat a prezentat descărcarea cutiilor de ventilatoare din avion, acestea fiind de tipul „Aventa-M”, produse de o uzina UPZ din oraşul Chelyabinsk, la 1.500 km est de Moscova.

UPZ face parte din holdingul numit Concern Radio-Electronic Technologies (KRET), care în sine este o unitate a conglomeratului de stat Rostec. KRET este supus sancţiunilor americane din iulie 2014, firmele şi resortisanţii americani fiindu-le interzis să facă afaceri cu aceasta.

Într-o declaraţie de miercuri, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Statele Unite au fost de acord să cumpere materiale medicale din Rusia, dar nu a menţionat nicio companie şi nici nu s-a referit la sancţiuni.

„Ambele ţări şi-au oferit ajutor umanitar reciproc în perioade de criză în trecut şi, fără îndoială, o vor face din nou în viitor. Acesta este momentul să lucrăm împreună pentru a depăşi un duşman comun care ne ameninţă viaţa tuturor”, se arată în comunicat.

Oficialii americani de la Washington nu au putut fi contactaţi pentru comentarii. Ambasada SUA la Moscova a spus că nu are nimic de adăugat dincolo de ceea a spus deja Departamentul de Stat.

Statele Unite au început iniţial să impună sancţiuni economice Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei de şi pentru sprijinirea separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Trump a descris joi transportul rusesc drept„o mulţime de lucruri medicale de înaltă calitate”.

Fondul suveran al Rusiei RDIF, care a declarat că a plătit jumătate din expedierea echipamentelor medicale către Statele Unite, a fost adăugat şi sancţiunilor SUA din 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici