Vicepreşedinte din coaliţia de guvernare: Ideea că PSD, susţinut de ALDE, vrea schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Alianţa nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Iohannis cu un alt premier.

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la Petroşani, că nu se impune o schimbare a premierului Sorin Grindeanu şi nici o remaniere a miniştrilor, susţinând că schimbările aduc ineficienţă în ministere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

848 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte din coaliţia de guvernare: Ideea că PSD, susţinut de ALDE, vrea schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Alianţa nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Iohannis cu un alt premier.

Vicepreşedinte din coaliţia de guvernare: Ideea că PSD, susţinut de ALDE, vrea schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Alianţa nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Iohannis cu un alt premier.

Fostul ministru al Economiei susţine că s-a ajuns în poziţia în care miniştrii sunt văzuţi ca „trecători” prin ministere.

„Comparaţi autoritatea unui ministru de atunci cum era Ioan Avram la construcţii de maşini, cum era Florescu la chimie, Agachi la metalurgie, Ştefan Andrei şi cu Dolgu la Externe şi aşa mai departe. Păi la noi când vine un ministru nou salariaţii încep să se uite la ceas să vadă cam cât o să stea. Imaginaţi-vă un şofer de autobuz care se uită la pasagerii care se urcă o staţie, nici nu mai cere bilet. Cam aşa sunt miniştrii noştri de astăzi. Salariaţii se uită la ei cum se uită şoferul la un pasager care se urcă o staţie în autobuz. Pentru că la fiecare şase luni ministrul se schimbă. Şi nu e normal aşa ceva”, susţine vicepreşedintele ALDE.

Vosganian consideră că remanierile sunt cele care au adus ineficienţa în ministere.

„Remanierea este o lovitură pentru autoritatea şi siguranţa naţională a unui neam. Nu trebuie să ne bucurăm că toată ziua ne remaniem, pentru că fiecare ministru are consilierii lui, pleacă cu consilieri cu tot. Până vine alt ministru, până îşi numeşte consilierii, până îi cunoaşte pe oameni, până vin unii la el să-i spună ce ar trebui făcut, toate lucrurile fac ca în ministere să existe în permanenţă o astfel de ineficienţă”, a completat Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele ALDE a refuzat să vorbească despre vreun ministru care ar putea fi remaniat, pentru că „a doua zi când se duce la serviciu, oamenii se uită la el ca la un trecător care a intrat din greşeală în minister”.

Potrivit sursei citate, cel mai bun exemplu este cel de la BNR, instituţia fiind una stabilă datorită faptului că guvernatorul nu a fost schimbat la şase luni.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici