Vicepreşedinte PMP: Bâlbele mincinoase ale Ministrului de Interne. O demisie e necesar-obligatorie!

Vicepreşedintele PMP Doru Coliu a solicitat, luni, demisia de urgenţă a ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând-o pe aceasta că a comandat acţiunile represive şi violente la protestele din 10 august, fapt pentru care se află "sub incidenţa Codului Penal".

648 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PMP: Bâlbele mincinoase ale Ministrului de Interne. O demisie e necesar-obligatorie!

Vicepreşedinte PMP: Bâlbele mincinoase ale Ministrului de Interne. O demisie e necesar-obligatorie!

"De asemenea aţi minţit că aţi primit informaţii de la SRI că vor fi violenţe, iar în momentul în care Serviciul Român de Informaţii a contrazis spusele dumneavoastră aţi pus presiune pe aceştia pentru a vă justifica atacurile violente împotriva populaţiei. Huliganii identificaţi de toată lumea ca fiind aceiaşi interlopi care îl protejau pe Liviu Dragnea la ieşirea din incinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu au fost nici până la această dată anchetaţi iar dumneavoastră vă grăbiţi să prezentaţi populaţiei un raport preliminar a cărei singură menire este acoperirea minciunilor şi nicidecum aflarea adevărului. Să nu mai amintim faptul că deşi susţineţi caracterul secret al acestui raport, ne citiţi cu nonşalanţă din el", a mai precizat Dorul Coliu.

Liderul PMP Diaspora reinterează solicitarea către ministrul de Interne de a demisiona din funcţia pe care o ocupă, argumentând că minciunile prezentate de Carmen Dan au distrus imaginea ţării noastre în preajma preluării României a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Cum mai poate privi cineva cu încredere activitatea dumneavoastră când minţiţi cu atâta dezinvoltură? În acest context, deloc fericit pentru România, nu-mi rămâne decât să cer la modul imperativ demisia Ministrului de Interne şi anchetarea sa atât pentru violenţele comandate direct din fotoliul de ministru, cât şi pentru distrugerea imaginii României în preajma preluării preşedinţiei UE", a conchis vicepreşedintele PMP.

Şi preşedintele USR Dan Barna i-a cerut, duminică, ministrului de Interne, Carmen Dan, demisia din funcţie pentru încercarea de "muşamalizare" a evenimentelor violente din 10 august prin prezentarea unui "pseudoraport".

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, duminică, că, în urma violenţelor de la mitingul din 10 august, au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autor necunoscut. Carmen Dan a anunţat că sunt cercetate 20 persoane, dintre care trei au fost arestate şi două sunt sub control judiciar.

Carmen Dan a precizat că au fost deschise nu mai puţin de 21 de dosare penale până în acest moment.

"Au fost deschise 21 de dosare penale. Sunt cercetate 20 de persoane. Trei au fost arestate, iar două puse sub control judiciar. Poliţia şi Jandarmeria vă asigur că au lucrat în toate aceste zile pentru identificarea persoanelor violente, însă au avut la dispoziţie doar două zile. Luni vom merge la Parchet cu alte informaţii şi date obţinute în aceste zile. Este vorba de aproximativ doi terabiţi de filmări", a completat Dan.

Aceasta a mai anunţat că la nivelul ministerului a fost declanşată o verificare internă, în urma căreia au fost identificate 5 fapte de comitere a unor abuzuri împotriva unor persoane care nu au comis violenţe. Carmen Dan a anunţat că toate datele obţinute vor fi transmise Parchetului.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici