Videanu: Dacă Traian Băsescu rămânea alături de partid, PDL creştea cu zece procente

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, nu crede că despărţirea lui Traian Băsescu de democrat-liberali a fost în avantajul partidului, apreciind că PDL ar fi crescut cu zece procente dacă şeful statului nu ar fi transmis mesajul de adio de după Congres.

260 afișări
Imaginea articolului Videanu: Dacă Traian Băsescu rămânea alături de partid, PDL creştea cu zece procente

Traian Băsescu (Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat la Gândul Live dacă despărţirea de Traian Băsescu a fost benefică pentru PDL, care a crescut în sondaje cu două procente după despărţirea de preşedinte, Videanu a răspuns: "Dacă Traian Băsescu rămânea alături de partid, PDL creştea cu zece procente".

Liderul democrat-liberal a comentat că şeful statului a avut propriile argumente pentru decizia anunţată după Congresul PDL, iar liderii partidului nu au ştiut nici ei să-i explice deciziile. Videanu a spus că, de altfel, el s-a opus organizării Congresului din primăvară, apreciind că nu era momentul.

"Adversarul este în afara PDL, este USL. Toţi cei care vin cu acuze, să o facă în interiorul partidului", a mai spus Videanu.

Cât priveşte Mişcarea Populară, construită în jurul şefului statului, liderul PDL susţine că aceasta nu este un adversar pentru democrat-liberali.

"Dacă este o structură care poate să mobilizeze electoratul dezamăgit la vot, care în opinia mea este un electorat majoritar de dreapta, este foarte bine. Nu este concurentul PDL. PDL îşi va consolida drumul lui la un 20 şi ceva la sută şi va avea ocazia să explodeze în funcţie de conjunctura de moment", a arătat Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici