Videanu explică de ce măsurile de reducere a cheltuielilor au fost anunţate de Băsescu şi nu de Boc

Măsurile drastice privind reducerea cheltuielilor bugetare au fost anunţate de Traian Băsescu, şi nu de premierul Emil Boc pentru că preşedintele este, potrivit Constituţiei, "parte a puterii executive", iar prin anunţul făcut Băsescu şi le-a asumat, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu.

19 afișări
Imaginea articolului Videanu explică de ce măsurile de reducere a cheltuielilor au fost anunţate de Băsescu şi nu de Boc

Videanu explică de ce măsurile de reducere a cheltuielilor au fost anunţate de Băsescu şi nu de Boc (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Conform Constituţiei, preşedintele este parte a puterii executive. Preşedintele şi-a asumat această dimensiune ca parte a puterii executive. Preşedintele poate consulta Guvernul în probleme importante pentru ţară. Aceasta este o problemă foarte importantă şi domnia sa a crezut de cuviinţă că trebuie să-şi asume public acest lucru, iar eu cred că a făcut foarte bine. Asta pentru că, într-adevăr, în această perioadă dificilă în ceea ce înseamnă restructurarea sectorului public (acest lucru vizează toate măsurile pe care noi le luăm în perioada următoare, restructurarea cheltuielilor publice) trebuie o solidaritate a tuturor instituţiilor implicate în acest proces. Vorbim aici despre Preşedinţie, Parlament şi Guvern", a susţinut Videanu, fiind întrebat de ce preşedintele a fost cel care anunţat măsurile ce urmează a fi aplicate pentru reducerea cheltuielilor bugetare, şi nu premierul Emil Boc.

În acelaşi context, Adriean Videanu a explicat situaţia de la Ministerul Muncii, unde un consilier al ministrului Şeitan a afirmat că acesta din urmă nu cunoştea care sunt deciziile ce urmează a fi anunţate de către preşedintele Traian Băsescu.

"Ministrul Şeitan (n. r. - Mihai Şeitan, ministrul Muncii) ştia. A fost o comunicare a unui consilier care a şi fost dat afară. L-a luat gura pe dinainte, cum se spune", a mai spus Videanu.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a demis-o, vineri, pe Loredana Manolache, consilierul său personal, pentru că a exprimat public "păreri personale", care nu reprezentau punctul de vedere al instituţiei, după ce aceasta a spus că şeful său nu ştia despre anunţul lui Băsescu privind reducerea pensiilor.

Loredana Manolache a declarat joi, pentru Gândul, că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, nu ştia despre anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind reducerea cu 15 la sută a pensiilor, precizând că în discuţiile cu FMI la care a participat şi Şeitan "nu a fost deloc vorba de aşa ceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici