Video VIDEO Cum a decurs şedinţa din Parlament de prelungire a stării de urgenţă care l-a nemulţumit pe Iohannis

  • Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile
  • PSD a condiţionat decretul privind prelungirea stării de urgenţă. Guvernul este obligat să vină cu raport săptămânal în Parlament
  • ALDE şi PRO România au fost singurele partide care au votat împotriva decretului
  • Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a cerut eliminarea articolelor care prevăd condiţiile pentru Guvern.
3511 afișări

 

După aproape două ore în care s-au contrazis de la distanţă, parlamentarii au aprobat prelungirea stării de urgenţă cu 404 voturi “pentru”. Decretul redactat la Cotroceni nu a trecut însă în forma iniţială.

PSD l-a completat cu o hotărâre ce prevede condiţii pentru Guvern. Executivul va fi obligat să vină în fiecare săptămână cu un raport al măsurilor, iar la finalul stării de urgenţă, Curtea de Conturi va verifica cheltuielile făcute în această perioadă. Liberalii îi acuză pe parlamentari că au încălcat Constituţia prin modificarea decretului lui Iohannis.

„Să procedăm în mod similar, ca la primul vot pe primul decret. Atunci aţi acceptat ideea că decretul nu poate fi modificat, iar acum aţi schimbat regulile constituţionale peste noapte. Sunt încălcate cel puţin trei articole şi decizii ale BPR de sesizare a comisiilor pentru raport în comun. (...) a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman,  în timpul dezbaterii din plen.

Singurele partide care au votat împotriva prelungirii stării de urgenţă au fost ALDE şi PRO România.

„Acest decret nu răspunde nici asteptarilor si nici necesitatilor reale ale oamenilor, ale economiei, fie ca vorbim de plan medical, sanitar, fie ca vorbim de cel social sau economic”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici