Voinescu: Băsescu a reuşit să pună în criză întreg sistemul politic aşa cum e - corupt, leneş, incompetent

Deputatul PDL Sever Voinescu scrie pe blogul său că momentul schimbării întregului mod de a fi în politică a fost marcat de victoria lui Traian Băsescu în alegerile din decembrie 2009.

48 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Băsescu a reuşit să pună în criză întreg sistemul politic aşa cum e - corupt, leneş, incompetent

Voinescu: Băsescu a reuşit să pună în criză întreg sistemul politic aşa cum e - corupt, leneş, incompetent (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu a reuşit, după cinci ani de mandat greu, să pună în criză întregul sistem politic românesc arătându-l aşa cum e: corupt, inerţial, leneş, îngust, incompetent. Când întreaga clasă politică s-a unit furibund împotriva lui, a reuşit să învingă de unul singur, având doar PDL de partea sa. A învins strâns, dar i-a învins pe toţi la un loc. Mai mult, a învins cu un număr de voturi mai mare decât obţinuse cu cinci ani înainte", afirmă Voinescu.

El mai aminteşte că în 2009 mai mulţi români au avut încredere în Traian Băsescu decât în 2004.

"Imediat după victorie, Traian Băsescu a spus: cinci milioane de români mi-au dat încrederea lor şi alţi cinci milioane de români mi-au dat o lecţie, tuturor le mulţumesc. Traian Băsescu, respectând voinţa electoratului, a desemnat un guvern. Era de datoria acestui guvern să preia şi să înţeleagă atât încrederea cât şi lecţia. Ce a făcut Guvernul cu încrederea? Ce a făcut Guvernul cu lecţia?", mai scrie deputatul democrat-liberal.

Sever Voinescu consideră că în PDL mulţi au vorbit despre schimbarea felului de a fi în politică în ultimele trei campanii electorale "legănându-ne în iluzia" că este vorba despre adversarii democrat-liberalilor şi nu despre ei.

"Mulţi au crezut că e suficient să devii retorul schimbării ca să câştigi alegeri. Poate că au avut dreptate. Dar cei mai mulţi dintre propovăduitorii schimbării au crezut că schimbarea nu se referă la ei din simplul motiv că ei o strigă cei dintâi şi cel mai tare. Poate la fel cred şi acum. Ei bine, se înşeală! Iată-ne, partidul schimbării, partidul votat de oameni pentru a schimba, făcând exact ceea ce imputam sever adversarilor noştri că fac", se mai arată în postarea reprezentantului PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici