Voinescu: Există deja discuţii cu organizaţia PDL Galaţi în legătură cu Boldea

Conducerea PDL deja discută cu organizaţia Galaţi a partidului în privinţa lui Mihail Boldea, a precizat joi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Sever Voinescu, arătând că pentru PDL cazul Boldea nu mai este politic, ci penal.

177 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Există deja discuţii cu organizaţia PDL Galaţi în legătură cu Boldea

Sever Voinescu (Imagine: Narcis Pop/Mediafax foto)

Întrebat dacă conducerea partidului va avea discuţii cu organizaţia Galaţi din care a făcut parte Mihail Boldea din 2002, Voinescu a răspuns: "Deja există discuţii pe această temă".

El a adăugat că nu ştie foarte bine cum a ajuns Mihail Boldea candidat în 2008, dar ştie că a ajuns parlamentar de pe locul doi.

Voinescu a mai spus că în 2012 PDL va fi capabil să-şi gestioneze mai bine resursele umane, cu ceva mai multă exigenţă decât în 2008.

"Există o mare diferenţă între PDL în 2012 şi PDL în 2008. În 2012 în BPN există Monica Macovei, există un cod etic şi o cu toată altă rigoare", a adăugat Voinescu.

Pe de altă parte, Voinescu a spus că nu ştie cu ce sumă a finanţat deputatul Mihail Boldea campania electorală a PDL, dar a arătat că se va interesa şi va face precizări în acest sens.

Sever Voinescu a fost întrebat cu cât a finanţat Mihail Boldea campania electorală a PDL. "Nu ştiu, o să mă interesez şi o să vă spun", a răspuns Voinescu.

Întrebat în legătură cu faptul că SRI ar fi avut informaţii încă din 2008 despre Mihail Boldea, Voinescu a spus că, dacă SRI a avut informaţii despre acest caz, nu le înainta către partide, ci către anumite instituţii ale statului.

"Nu am ce comenta, pentru că din punctul nostru de vedere cazul Boldea nu mai este un caz politic, este un caz penal şi cine gestionează aceste cazuri nu sunt partidele, ci instanţele de judecată, parchetele etc.", a mai spus Voinescu.

El a adăugat că, în momentul în care solicitarea de ridicare a imunităţii a ajuns la Parlament, forul legislativ a reacţionat cu rapiditate.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea a început în anul 2002, atunci când s-a înscris în PD. El a devenit liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi în 2004, iar în anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relaţiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzând de mai multe ori lipsa de democraţie din partid şi cerând chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar după ce a activat o scurtă perioadă ca independent în Parlament, el a intrat în grupul parlamentar UNPR. În prezent, Boldea este deputat neafiliat.

Liderul deputaţilor PDL şi preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Galaţi, Mircea Toader, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că regretă că l-a promovat în politică pe Mihail Boldea, precizând însă că problemele pe care le are acesta cu justiţia sunt personale şi nu au legătură cu funcţia politică a acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici