Vosganian: PNL are nevoie de conservatorism

Liderul PNL Varujan Vosganian a declarat, sâmbătă, la Congres, că partidul are nevoie să-şi asume şi curentul conservatorist, care vine cu o viziune pe care a numit-o "triada moralităţii", explicând că prin acestă viziune se poate vorbi de triumful moralei în politică.

25 afișări
Imaginea articolului Vosganian: PNL are nevoie de conservatorism

Vosganian: PNL are nevoie de conservatorism (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că platforma pe care v-o propunem are ca obiectiv fundamental eliminarea sărăciei. (...) Ceea ce facem azi e să punem laolaltă strigătul nostru de revoltă faţă de 20 de ani de rătăciri şi care e conceptul de revoluţie a bunului simţ şi gândirea politică care pune morala înaintea oricărui act politic", a susţinut Varujan Vosganin.

El a precizat că PNL trebuie să-şi asume şi curentul conservatorist, pe lângă cel creştin-democrat, pentru a obţine o legitimitate în plus.

"România a simţit în aceşti 20 de ani lipsa unei autentice voci conservatoare. Conservatorimul este cel care îmbină ordinea şi eficienţa ca definiţie a autorităţii. Ordinea fără eficienţă te duce la dictatură, eficienţa fără ordine te duce la anarhie. Există un element care este fundamental şi care rezultă din îmbinarea celor trei viziuni: liberală - a individului care este egal cu ceilalţi în jocul economic, în faţa legilor şi în faţa justiţiei, persoana ca unicitate şi ca stare de spirit şi care este marca autentică a conservatorismului şi felul cum omul ca persoană şi individ, ca unicitate şi ca un competitor egal cu ceilalţi se dezvoltă într-o societate - creştin-democraţie. Toată această viziune are un temei profund moral", a spus Vosganian.

Liberalul a numit această viziune "triada moralităţii", explicând că proiectul propus de Antonescu propune şi vizează eliminarea acelor "animale politice" cărora, pentru a izbândi, le place să se sfâşie.

"Această triadă a moralităţii, care trebuie să înlăture neliniştile sufletului românesc, trebuie să readucă statul în mijlocul celor care l-au creat", a completat Vosganian, susţinând "trimful moralei prin politică".

El a spus că, în opinia sa, "azi PNL marchează un moment important în evoluţia politică românească, prin faptul că PNL asumă deschis ideologia dreptei ca o sinteză doctrinară şi în acest fel marcheză o îmbinare între tradiţie şi modernitate, care dă o legimitate în plus partidului".

Pe de altă parte, fostul ministru a ţinut să comenteze şi intervenţiile de la Congres ale liderilor de sindicat.

"Eu cred că nu există câştig mai mare pentru PNL decât urarea pe care ne-au făcut-o liderii de sindicat de a ne reîntoarce la guvernare. Ceea ce au omis să spună, că nu doar am fost corecţi când am spus că nu se poate acordarea suplimentară de 50%, dar şi faptul că am fost corecţi pentru faptul că în patru ani veniturile acestor categorii salariale s-au dublat", a conchis Vosganian.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurela Cornea, a declarat, la Congresul PNL, că sindicaliştii au fost supăraţi când guvernarea liberală le-a spus că nu sunt bani pentru majorarea salarială, dar astăzi şi-au dat seama că a fost corectă poziţia Partidului Naţional Liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici