Votul în plenul Camerei Deputaţilor asupra OUG 50, amânat pentru joi

Votul asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori a fost amânat pentru şedinţa Camerei Deputaţilor de joi.

21 afișări
Imaginea articolului Votul în plenul Camerei Deputaţilor asupra OUG 50, amânat pentru joi

Votul în plenul Camerei Deputaţilor asupra OUG 50, amânat pentru joi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

După dezbaterile generale asupra ordonanţei 50, care au avut loc luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a propus ca discuţia pe articole şi votul final să fie amânate pentru joi, având în vedere consistenţa ordonanţei.

La dezbaterile generale, PNL şi PSD au susţinut varianta iniţială a ordonanţei, arătând că, dacă vor fi acceptate modificările făcute în comisia de buget, nu vor vota această ordonanţă.

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a arătat că liberalii vor contesta actul normativ la Curtea Constituţională dacă vor trece amendamentele din Comisia de buget, considerând că aceste amendamente dau câştig de cauză FMI şi băncilor şi nu consumatorilor.

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a precizat că o parte dintre deputaţii minorităţilor vor vota ordonanţa în forma adoptată de Guvern, arătând că nu crede că există "o entitate privată sau neprivată care să poată să-şi impună voinţa asupra voinţei unei naţiuni".

În schimb, reprezentanţii UDMR şi PDL au susţinut amendamentele adoptate de Comisia de buget.

Petru Lakatos (UDMR) a precizat că în comisie au fost aduse modificări pozitive la Ordonanţă.

Constantin Dascălu (PDL) a arătat că prin amendamentele din comisie nu se aduce niciun prejudiciu clientului. "Nu este normal ca din sistemul bancar să facem instituţii de protecţie socială. Aceasta este treaba Guvernului", a spus Dascălu.

Deputaţii din Comisia de buget, finanţe şi bănci au aprobat, miercuri, raportul favorabil pentru OUG 50, cu amendamente, actul normativ urmând să fie supus aprobării plenului. Unul dintre amendamentele adoptate de membrii comisiei prevede că majoritatea prevederilor OUG 50/2010 privind creditele acordate populaţiei se aplică doar la contractele de împrumut încheiate după intrarea în vigoare a actului normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici