Weber a aflat ce chirie plăteşte statul pentru sediul în care se află Avocatul Poporului: E înfiorător

Renate Weber a declarat, sâmbătă, că Avocatul Poporului plăteşte 50.000 de euro lunar pe chirie, ceea ce i se pare înfiorător, deoarece e o instituţie constituţională şi nu ar trebui să plătească mediului privat. Ea a afirmat că vrea să schimbe sediul, chiar dacă acesta era accesibil.

5867 afișări
Imaginea articolului Weber a aflat ce chirie plăteşte statul pentru sediul în care se află Avocatul Poporului: E înfiorător

Weber a aflat ce chirie plăteşte statul pentru sediul în care se află Avocatul Poporului: E înfiorător

„Mult plătim chirie. Noi nu am primit un spaţiu, deşi este instituţie constituţională. Noi nu am primit un spaţiu însă, nici în Bucureşti şi nici în ţară. Colegii mei, credeţi-mă că stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu Consiliile Judeţene, în fiecare an avem această temere. Am zis hai să le prelungim pentru că totuşi e important. Aici instituţia a avut un sediu într-o clădire în care bulina era aşa de roşie încât nu se mai putea sta. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat. 50.000 de euro pe lună este chiria pe care o plătim. Mi se pare înfiorător”, a declarat Renate Weber, la Digi24.

Avocatul poporului a adăugat că pe durata unui mandat se stâng trei milioane, cu banii aceştia putând să cumpere un sediu.

„Eu mi-am propus din prima zi să schimb lucrul acesta şi vreau neapărat să găsesc un alt sediu pentru instituţie. Chiar dacă acesta este accesibil că e în centru, e un spaţiu decent pentru cei care lucrează acolo”, a adăugat Renate Weber.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici