Zegrean: Sesizarea PDL are obiect. La procedura Curţii nu există renunţare la judecată

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean a a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei acestei autorităţi, că sesizarea PDL şi PMP referitoare la guvernul Ponta 3 "are obiect" şi că în procedura Curţii nu există "renunţarea la judecată"

487 afișări
Imaginea articolului Zegrean: Sesizarea PDL are obiect. La procedura Curţii nu există renunţare la judecată

Augustin Zegrean (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sesizarea are obiect. La procedura Curţii Constituţionale nu există renunţare la judecată. Aici nu vine omul că vrea să vină . În procesele civile este un principiu, cel al disponibilităţii.Poţi să renunţi oricând la judecată, inclusiv la drept.Aici, după ce suntem sesizaţi, trebuie să dăm o soluţie", a expus Zegrean.

Întrebat care ar fi consecinţele admiterii sesizării PDL-PMP, Zegrea a răspuns: "Noi nu facem scenarii, noi aplicăm Constituţia. Să facem ca lumea să fie conformă cu Constituţia. În rest, noi nu facem scenarii".

Preşedintele Curţii a a menţionat că nu a găsit un precedent al situaţiei care trebuie soluţionată într-un alt stat al UE: "Lucrurile care se întâmplă la noi, în democraţiile consolidate nu se mai întâmplă".

De asemenea, Zegrea a spus că nu a primit textul noului program de guvernare. "N-am văzut programul. Am primit o scrisoare de la primul-ministru că programul a fost trimis la Parlament".

Întrebat dacă decizia CC ar putea fi amânată, Zegrean a răspuns: "Se poate întâmpla şi asta".

El a remarcat faptul că, în prezent, "există o stabilitate şi e bine că există".

PDL şi PMP arată, în sesizarea depusă la CC, că programul de guvernare aprobat de Parlament în decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel că hotărârea privind modificările din Guvern aprobată de plenul reunit marţi este neconstituţională.

În sesizarea PDL la CC democrat liberalii arată că Parlamentul a aprobat o remaniere a Guvernului la propunerea primului ministru, dar că hotărârea adoptată de Parlament este neconstituţională deoarece prin acordul încheiat de UDMR s-a modificat programul de guvernare.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici