Zgonea: Am primit scrisoarea preşedintelui, nu am obligaţia să o prezint plenului. Băsescu face lobby

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că a primit scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu în privinţa OUG pentru acciză, menţionând că nu există obligaţia de a o prezenta Biroului permanent sau plenului.

205 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Am primit scrisoarea preşedintelui, nu am obligaţia să o prezint plenului. Băsescu face lobby

Zgonea: Am primit scrisoarea preşedintelui, nu am obligaţia să o prezint plenului. Băsescu face lobby (Imagine: Gabrel Petrescu/Mediafax Foto)

"E o scrisoare pentru mine, nu am obligaţia să o pun în plen, este o scrisoare a preşedintelui Traian Băsescu în care mă roagă pe mine să depun toate eforturile din punct de vedere al Regulamentului pentru a schimba percepţia cu privire la ordonanţa cu acciza şi să nu o votăm, dar este o scrisoare de persuasiune, este o campanie de lobby a preşedintelui", a afirmat Zgonea.

El a arătat că memoria sa instituţională şi mandatul său de deputat vor ţine cont de această activitate de lobby pe care preşedintele o face.

"Se face un lobby, eu îl consider normal, mă uit şi la angajamentele statului român semnate de către premier cu FMI, CE şi BM. În momentul în care ai astfel de angajamente trebuie să fi foarte atent cu ceea ce spui şi mai ales cu ceea ce ar trebui să votezi. Eu votez în cunoştinţă de cauză, iar votul meu este imperativ, nu poate nimeni să mă forţeze să votez cum vrea domnia sa, votez cum vreu eu", a precizat Zgonea.

Valeriu Zgonea a arătat că Traian Băsescu a publicat scrisoarea pe site-ul Preşedinţiei, este publică şi el nu este obligat să o discute în Biroul Permanent.

"Bănuiesc că şi pe celelalte 402 le va publica astfel încât site-ul Preşedinţiei va fi plin de scrisori pe care le va trimite deputaţilor, plus cele 190 de la Senat. Nu trebuie să ne supere", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la aeroport, înainte de plecarea la Summit-ul UE-Africa, că va transmite câte o scrisoare fiecărui deputat, similară celei transmise preşedintelui Camerei Deputaţilor, în care va cere respingerea Ordonanţei de introducere a accizei pe combustibil.

"În cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine, voi transmite o scrisoare, cu acelaşi conţinut şi aceleaşi argumente, fiecărui parlamentar membru al Camerei Deputaţilor", a spus preşedintele Traian Băsescu, după ce a amintit că i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare deschisă în care cere respingerea în forul legislativ a Ordonanţei care introduce acciza suplimentară pe combustibil, de la 1 aprilie.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare în care solicită respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenţi din proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2013.

Traian Băsescu arată în scrisoare că "această taxă este abuzivă şi profund nocivă pentru o mare parte a mediului economic şi populaţie", iar "odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei privind compensarea parţială în cazul transportatorilor rutieri, această taxă devine şi discriminatorie".

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, retrimiterea la comisia de specialitate a OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei la benzină şi motorină de la 1 aprilie, la propunerea liderului grupului PNL, George Scutaru.

Ordonanţa de urgenţă 111/2013 prevede amânarea intrării în vigoare a majorării accizei la motorină şi benzină de la 1 ianuarie la 1 aprilie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici